La 28 octombrie 2007, un comitet ministerial israelian, insarcinat cu relatia cu Patriarhia Ortodoxa a Ierusalimului, a facut recomandarea recunoasterii Patriarhului Teofilos al III-lea. Desi intronizat din anul 2005, Patriarhul Ierusalimului nu a p
La 28 octombrie 2007, un comitet ministerial israelian, insarcinat cu relatia cu Patriarhia Ortodoxa a Ierusalimului, a facut recomandarea recunoasterii Patriarhului Teofilos al III-lea. Desi intronizat din anul 2005, Patriarhul Ierusalimului nu a primit recunoastere decat din partea Autoritatii Palestiniene si a Iordaniei.

La 22 august 2005, a avut loc la Ierusalim intronizarea Patriarhului Teofilos al III-lea, eveniment la care a participat si o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane, condusa de PS Vincentiu Ploiesteanu, Episcop vicar patriarhal, fost Superior al asezamintelor romanesti din Tara Sfanta.

La intronizare, noul Patriarh a promis ca va conduce ca un parinte bun comunitatea crestina, iar ierarhii si credinciosii de la Sfantul Mormant vor cauta sa fie o faclie pentru intreaga lume crestina.

Actualul Patriarh al Ierusalimului s-a nascut in tinutul Gargaliani, din regiunea Mesonia, Grecia, in 1952. In 1964, a intrat in comunitatea monahala a Sfantului Mormant. In anul 1970 a absolvit Scoala Patriarhala din Ierusalim, fiind tuns in monahism in acelasi an. La 1 iulie 1970, a fost hirotonit diacon, iar dupa 5 ani de slujire a fost hirotonit preot. Dupa absolvirea Facultatii de Teologie din Atena, a revenit la Sfantul Mormant, unde a ocupat mai multe functii, pana la 22 august 2005, cand a fost ales cel de-al 141-lea Patriarh al Ierusalimului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.