Salariatii filialelor Electrica privatizate isi vor putea vinde actiunile la aceste societati doar prin intermediul bursei, peste trei ani, dupa ce companiile vor fi listate, a declarat ieri presedintele Federatiei Sindicale "Univers - Energia Mileni
Salariatii filialelor Electrica privatizate isi vor putea vinde actiunile la aceste societati doar prin intermediul bursei, peste trei ani, dupa ce companiile vor fi listate, a declarat ieri presedintele Federatiei Sindicale "Univers - Energia Mileniului III", Adolf Muresan, citat de NewsIn. Potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern, care ar putea fi discutat in sedinta Executivului de saptamana viitoare, asociatiile salariatilor vor putea cumpara actiuni de pana la 10% din capitalul social al societatilor CEZ Distributie, CEZ Vanzare, E.ON Moldova Distributie, E.ON Moldova Furnizare, Enel Banat Distributie, Enel Dobrogea Distributie si Enel Energie. "Prevederea potrivit careia salariatii ce isi exercita dreptul de a cumpara actiuni la filialele privatizate ale Electrica nu pot vinde titlurile timp de trei ani vine in sprijinul salariatilor, intrucat, in acest fel, investitorul nu are nicio posibilitate de a face presiuni si de a cumpara aceste actiuni de la angajati la un pret distorsionat", a declarat Muresan.Electrica si filialele privatizate vor fi listate peste trei aniAcesta a mai explicat ca peste trei ani, cand va expira termenul in care actiunile nu pot fi instrainate, filialele privatizate ale Electrica va trebui listate la bursa. "Astfel ca actiunile vor putea fi tranzactionate numai pe o platforma bursiera, in mod transparent si la un pret real al pietei", a subliniat liderul sindical. Proiectul de act normativ, initiat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, mai prevede ca "numarul maxim de actiuni care vor fi vandute se va calcula in functie de capitalul social inregistrat al societatilor la Registrul Comertului la data publicarii prezentei hotarari. Pretul actiunilor va fi pretul final ajustat/actiune, care a fost platit de investitorul strategic in cadrul procesului de privatizare al fiecareia dintre societati". In urma cu o saptamana, directorul general al Electrica, Corneliu Stan, declara ca societatea analizeaza posibilitatea de listare la bursa a pachetelor de actiuni minoritare pe care le detine la filialele sale privatizate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.