Reducerea cotei de dioxid de carbon ar putea determina cresterea preturilor la energie, a declarat ieri Carmencita Constantin, directorul Diviziei de Energie si Mediu al Institutului pentru Studii si Proiectari Energetice (ISPE), citat de Mediafax. "
Reducerea cotei de dioxid de carbon ar putea determina cresterea preturilor la energie, a declarat ieri Carmencita Constantin, directorul Diviziei de Energie si Mediu al Institutului pentru Studii si Proiectari Energetice (ISPE), citat de Mediafax. "Reducerea cotei va duce fie la scaderea productiei de energie, fie la cresterea preturilor pentru consumatorul final".
Decizia Comisiei Europene (CE) de a reduce cota emisiilor de dioxid de carbon din Romania va determina fie scaderea productiei de energie, fie majorarea preturilor la consumatori, a afirmat directorul ISPE.
Institutia a incheiat cu Ministerul Economiei si Finantelor un acord in baza caruia evalueaza efectele directivei europene asupra firmelor. "Romania sufera de lipsa unor date statistice si strategice inregistrate de-a lungul anilor in privinta emisiilor de carbon", a mai spus Constantin. CE a redus saptamana trecuta cotele anuale de emisii de dioxid de carbon pentru Romania si Bulgaria, in perioada 2008-2012. In cazul Romaniei, cota a fost micsorata cu circa 20%, de la 95,7 milioane de tone la 75,9 milioane de tone.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.