Potrivit legii, campania electorala se va incheia "in preziua zilei de referinta" (n.r. 25 noiembrie, data scrutinului), adica sambata, 24 noiembrie, ora 7.00. Cu toate ca startul oficial s-a dat abia ieri, partidele politice se afla deja intrate, de
Potrivit legii, campania electorala se va incheia "in preziua zilei de referinta" (n.r. 25 noiembrie, data scrutinului), adica sambata, 24 noiembrie, ora 7.00. Cu toate ca startul oficial s-a dat abia ieri, partidele politice se afla deja intrate, de zile bune, in cursa pentru PE. La fel a procedat si presedintele Traian Basescu care a participat activ la evenimentele organizate de PD, PLD si ale PSD pe tema euroalegerilor.
Campania electorala a debutat la PLD cu un Start spre Europa, care a inclus un tur al 27 de biciclisti din toate orasele resedinta de judet, de la sediul central al partidului, spre vestul orasului. La Timis insa, liberal-democratii au pornit cu stangul, dupa ce, din zecile de biciclisti anuntati, au venit doar cinci, liderii dand vina pe tinerii care sunt la cursuri de dimineata. Pe de alta parte, o stire din judetul Alba anunta ca panourile electorale amplasate pe strazile municipiului pentru campanie au ramas goale. Cel mai important partid de Opozitie - PSD - a stat ieri si a analizat succesul pe care l-a inregistrat prezenta lui Traian Basescu la evenimentul social-democrat, petrecut joi seara. Unii dintre social-democrati au atacat, pe la colturi, initiativa lui Mircea Geoana de a-l chema pe seful statului la Romexpo, in timp ce altii nu au exclus posibilitatea unei intelegeri reciproc avantajoase intre Geoana si Basescu. Potrivit acestora, pentru presedinte prezenta langa PSD i-ar fi spalat imaginea patata dupa sustinerea pe care a aratat-o PD, la un eveniment similar, iar pe Geoana l-ar fi ajutat in lupta cu Ion Iliescu. Inivitatia lansata de PSD catre Basescu a fost atacata vehement atat de PRM, cat si de PNL, in timp ce UDMR, prin vocea lui Borbely Laszlo s-a aratat dispusa sa-l cheme pe presedinte la inchiderea campaniei Uniunii. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.