Presedintele nu reuseste mare lucru in proiectele lui politice. Ori ii ies pe dos, ori uita de unde vine si unde vrea sa ajunga. Dar cand este sa bage dracii in ei ii reuseste ca nimanui. De asta il alegem. Romexpo 2007 va ramane, probabil, spectacol
Presedintele nu reuseste mare lucru in proiectele lui politice. Ori ii ies pe dos, ori uita de unde vine si unde vrea sa ajunga. Dar cand este sa bage dracii in ei ii reuseste ca nimanui. De asta il alegem. Romexpo 2007 va ramane, probabil, spectacolul politic al anului cu acelasi numar. Lectie de politica si prestidigitatie, in fata unui public in delir. Ponta si Daciana ii vor imita gesturile si mecla in oglinda de la debara, Titi Corlatean ii va studia dribligurile si ii va maimutari atitudinea vizavi de lautari in lift, Nastase va incerca la nesfarsit sa-i interpreteze corect hahaila. Doar Iliescu pricepe. Parca se vede pe el, cand era mai mare.
Caraghioslacul de pe lume: Basescu a fost invitat la lansarea europarlamentarilor PSD, de Geoana si Van Ghelie. Sa nu ramana singuri in sala cu Iliescu. Responsabil ca orice presedinte al tuturor romanilor, Basescu a acceptat invitatia in ciuda programului incarcat de la Golden Blitz si a programarii la Biblioteca Academiei. Si-a sters cateva firimituri de reflectie de la gura, numai si numai pentru ocazia nesperata de a tavali PSD in plen sub ochii blanzi ai Bunicutei. PSD este tot ceea ce-si doreste Basescu. Electoratul acesta stabil ii lasa gura apa, pohta ce pohteste. Vedeti si dumneavoastra ce volatile, si periculoase, sunt optiunile de dreapta. Liberalii azi sunt, maine nu mai sunt. PNT este chiar eteric. Oamenii traiesc si mor, din motive care imi scapa, dar prostimea niciodata.
Exista un singur ciot care ii taie calea lui Basescu spre bazinul electoral (trebuie sa fie o chestie foarte adanca) vesnic datator de presedintie: Ion Iliescu. Hrebeciuc, Mischie si Miki Spaga se predau la primul mandat postal, dar ceferistul cel dibaci a promis sa intre in istorie cu PSD inainte.
A lovit in plen. Unde-l doare mai tare pe activist, la mineriada. Si Geoana se hlizea ca netotul, in timp ce meseriasul de la Cotroceni ii sterpelea mesajul anti-Iliescu. S-a prezentat la Romexpo, ca in curtea scolii, cu fratele mai mare si mai tatuat. Si sa vezi minunea de pe lume, mititeii nascuti pe lista de asteptare aplaudau de rasuna sala!
Propunerea lui Basescu, ca senatorii si deputatii sa fie alesi ca primarii, este cinstita si cinica. Pleonasm politic acceptat. Faptul ca ne cheama cu furci si topoare la referendum nu este o invitatie sa dam foc la Parlament cum reclama Ciutacu, Cristoiu si Stan. Este o provocare fatisa facuta de pe pozitia unul ales uninominal cu acte in regula, la Primarie si la Cotroceni. Pe interval, ii invita Basescu, posesor de buletin de identitate.
Vacaroiu, ales pe tarziu, reclama ca manifestul prezidential tocmai a trezit Parlamentul dintr-o maturata dezbatere. Tariceanu sustine la randul sau ca a descoperit o ordonata uitata intr-un sacou pe care voia sa-l dea la spalat. Si tocmai cand sa dea in parg tot acest efort politic conjugat s-a trezit unul de pe deal sa dea cu bata in balta. O fi politica fata mare, dar nici chiar asa tipa cei 322.
P.S. Uzurpatori si impostori, presedinti de tara sau consilii judetene, alesii nostri la Cotroceni si Focsani au decorat toti tablagii de pe lume. Dobrin a gasit recunostinta Patriei un pic cam tarziu.
Dumnezeu sa te odihneasca, Gascane, ca de iertat nu are pentru ce!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.