Principalul suspect in cazul uciderii tanarului din Craiova, al carui cadavru transat a fost descoperit sub doua poduri din judetul Caras-Severin, a fost retinut ieri pentru omor deosebit de grav, urmand sa fie prezentat judecatorilor pentru emiterea
Principalul suspect in cazul uciderii tanarului din Craiova, al carui cadavru transat a fost descoperit sub doua poduri din judetul Caras-Severin, a fost retinut ieri pentru omor deosebit de grav, urmand sa fie prezentat judecatorilor pentru emiterea unui mandat de arestare.
Victima avea de recuperat o datorie de 8000 de euro de la presupusul criminal, care, potrivit anchetatorilor, ar fi participat la inmormantarea victimei sale. Criminalistii doljeni au stabilit ca Leontin Bebu, in varsta de 30 ani, sofer la Directia Judeteana de Sport Dolj, ar fi fost ucis, potrivit Mediafax, de catre Cosmin Lazaroiu, de 28 ani, agent de paza in cadrul Penitenciarului Pelendava, in dupa-amiaza de 4 octombrie, chiar in ziua in care tatal sau a anuntat disparitia tanarului. Comandatul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj, comisarul-sef Georgel Enescu, a declarat ca din rapoartele informative ale politistilor a reiesit ca omorul ar fi avut loc intre orele 17.00 si 19.00. "Cosmin Lazaroiu l-a apelat pe Ion Leontin Bebu in data de 4 octombrie, la ora 16.55, si i-a spus sa vina pana la locuinta sa, o garsoniera din cartierul Rovine. Din raportul informativ rezulta ca agentul de paza a intrat de serviciu in aceeasi zi la ora 19.00. Crima a avut loc in acest interval orar", a afirmat Georgel Enescu. Bebu a fost ucis, potrivit anchetatorilor, in urma unei lovituri puternice data la cap, cadavrul sau fiind transat cu panze de bomfaier si cutite intre 6 si 7 octombrie. "Cadavrul a stat mai bine de o zi in casa lui Cosmin Lazaroiu. Dupa ce l-a ucis, el a plecat la serviciu pentru tura sa obisnuita. S-a intors acasa si a inceput operatiunea de transare. Operatiunea a fost una grea, motiv pentru care o parte din bucatile mai mici din corp le-a conservat in frigider. Asa se explica faptul ca unele bucati din trupul sau erau in putrefactie, iar altele nu", a explicat Georgel Enescu, citat de Mediafax. Comandantul Politiei doljene sustine ca agentul de la penitenciar a incercat sa scape de toate dovezile incriminatorii din apartamentul sau. "El a incercat sa scape de dovezi. Covorul in care era infasurat o parte din cadavru era din locuinta sa. El si-a luat un alt covor. Anchetatorii au ridicat insa mai multe probe biologice din apartamentul sau care au fost date la laborator pentru a fi analizate", a mai spus Enescu.
Camatarie intermediara
Victima avea de recuperat de la acel criminal "7000 - 8000 de euro". "Victima lua bani cu imprumut de la alti oameni, pe care apoi ii imprumuta altora. Un fel de camatarie intermediara. Cosmin Lazaroiu trebuia sa-i achite victimei 7000 - 8000 de euro. Din datele noastre, in data de 10 octombrie trebuia sa inceapa scadenta datoriei. Stim ca el avea mai multe imprumuturi facute la mai multe persoane. Probabil ca nu mai avea bani de unde sa-i dea si a apelat la aceasta masura. In urma audierilor, tanarul spune ca mai avea sa-i dea o suma de 2600 de euro", a mai spus Enescu. El a precizat ca primele indicii care i-au condus pe criminalisti spre angajatul de la Penitenciarul Pelendava au aparut in 19 octombrie, la trei zile dupa identificarea identitatii cadavrului transat si gasit sub doua poduri din judetul Caras-Severin. Potrivit anchetatorilor, nu exista indicii ca la comiterea faptei el ar fi fost ajutat si de alte persoane. "In actiunea sa s-a folosit de doua masini. Am prelevat probe biologice si din aceste masini pe care urmeaza sa le analizam. Vecinii de bloc spun ca nu au auzit nimic. Avem martori de pe traseul pe care tanarul l-a facut, atunci cand a plecat cu victima transata. Nu s-a stabilit deocamdata care au fost motivele pentru care l-a dus la Caras-Severin", a mai spus Enescu.
Nu recunoaste ca ar fi comis crima
Masina Directiei Judetene de Sport (DJS) Dolj (institutie al carei angajat era, de zece ani, tanarul ucis), gasita parasita pe un teren viran in cartierul Brazda lui Novac, nu era departe de locuinta sa, insa anchetatorii nu au stabilit daca Cosmin Lazaroiu a dus masina acolo sau o alta persoana. Comandantul IPJ Dolj, Georgel Enescu, sustine ca in toata aceasta perioada pana la retinerea sa, Cosmin Lazaroiu a fost filat. "Vreau sa spun ca el a participat si la inmormantarea tanarului, conducand un Cielo inchiriat in parbrizul caruia atasase poza victimei", a precizat Enescu. Potrivit sefului IPJ Dolj, agentul de paza de la Penitenciarul Pelendava nu si-a formulat nici o aparare, fiind surprins ca s-a ajuns la el. "El nu recunoaste ca ar fi comis crima. Nu a formulat nicio aparare, singura fraza pe care o spune este ca nu poate crede ca i se intampla lui asa ceva. Era prea sigur ca si-a acoperit toate dovezile", a mai spus Enescu. Potrivit anchetatorilor, tanarul traia singur intr-o garsoniera, disparitia sa fiind semnalata in 6 octombrie. In urma cu peste trei saptamani, tanarul a ajuns cu masina sa personala la serviciu, pe capota autoturismului fiind scris cu grafitti: "Da-ne banii!". Politistii criminalisti din cadrul IPJ Dolj au descoperit, la o saptamana dupa identificarea cadavrului, autoturismul cu care a disparut Leontin Ion Bebu, care era parcat in apropierea unui depozit medical din cartierul craiovean Brazda lui Novac.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.