"Exista o profunda apreciere a progresului realizat de Romania si de aceea imi permit sa fiu optimist. Clauza de salvgardare ramane o optiune, dar este putin probabil sa fie activata de aceasta data", a declarat Cox, dupa un seminar organizat la Mini
"Exista o profunda apreciere a progresului realizat de Romania si de aceea imi permit sa fiu optimist. Clauza de salvgardare ramane o optiune, dar este putin probabil sa fie activata de aceasta data", a declarat Cox, dupa un seminar organizat la Ministerul Agriculturii, la care au participat reprezentanti ai institutiei si ai fermierilor. Cox a mentionat ca opinia privind clauza de salvgardare este una personala si nu vorbeste in numele vreunei institutii europene. Aplicarea clauzei de salvgardare in domeniul agriculturii, pentru ca sistemul de acordare a subventiilor nu este pus la punct, are drept consecinta redu-cerea cu 25% a fondurilor alocate de UE pentru acordarea subventiilor agricole in acest an. "Eu cred ca viitorul politicii agricole din Romania trebuie sa contina doua parti, respectiv o politica sociala pentru agricultori si cei care locuiesc in zona rurala, dar si o politica de dezvoltare a agriculturii moderne si competitive, cu ajutorul instruirii tinerilor fermieri, formarea lor profesionala, investitii in cercetarea agricola si cresterea productiei la hectar. Doar una dintre cele doua parti nu va fi suficenta", a completat Pat Cox. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.