Interesant este faptul ca pe data de 13 martie 2002, autoritatile moldovene il declarau "persona non grata" pe atasatul militar al Romaniei la Chisinau, colonelul Ion Ungureanu. Lideri ai Partidului Comunistilor declarau ca decizia a fost determinata
Interesant este faptul ca pe data de 13 martie 2002, autoritatile moldovene il declarau "persona non grata" pe atasatul militar al Romaniei la Chisinau, colonelul Ion Ungureanu. Lideri ai Partidului Comunistilor declarau ca decizia a fost determinata de faptul ca Ungureanu ar fi avut legaturi cu organizatorii protestelor din Piata Marii Adunari Nationale. Generalul Ion Ungureanu a ajuns seful contraspionajului militar in urma cu doi ani de zile. Cu ocazia Zilei Armatei, seful statului a semnat si decretele prin care generalii Petru Bejinariu (Seful Directiei Logistica din Statul Major General), Iordache Olaru (seful Directiei Planificare Strategica), Ilie Botos(fostul procuror general) si Niculae Tabarcea (seful Directiei Doctrina si Instructie din Statul Major General) au mai primit inca o stea, devenind generali maiori. Alti trei colonei din Ministerul Apararii au fost avansati la gradul de general de brigada. Este vorba despre Liviu Scrieciu (loctiitor al comandantului Comandamentului Logistic Intrunit), Dumitru Scarlat, (comandantul Brigazii 34 Infanterie Usoara "Vasile Lupu"), si Vasile Zete (Reprezentanta Militara a Romaniei la NATO si UE). Cristian Topescu, renumitul comentator sportiv, a devenit si el general de brigada (in retragere), in urma unui alt decret semnat de Traian Basescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.