De la mijlocul anilor '90, cand au aparut primele vile pe malul lacului Snagov, si pana astazi,  o casa pe malul lacului a reprezentat expresia absoluta a luxului. Desi, intre timp au aparut tot mai multe vile pe marginile lacurilor din jurul Bu
De la mijlocul anilor '90, cand au aparut primele vile pe malul lacului Snagov, si pana astazi, o casa pe malul lacului a reprezentat expresia absoluta a luxului. Desi, intre timp au aparut tot mai multe vile pe marginile lacurilor din jurul Bucurestiului, ca alternativa la aglomeratia tot mai sufocanta din oras, accesul clasei medii la acest tip de locuinte a fost destul de limitat. Motivul? Preturile ridicate practicate de developeri, ce nu se pliaza pe aria de venituri a acestei categorii sociale.Pana acum, developerii au practicat preturi ridicate si din cauza terenurilorCostul ridicat al acestui gen de resedinte este justificat, spun specialistii pietei autohtone, de pretul din ce in ce mai mare al terenurilor, pe care constructorii sunt nevoiti sa-l plateasca unor proprietari constienti de valoarea acestora. "Acestor costuri li se adauga si cheltuielile pentru consolidarea terenului, intrucat un teren din apropierea lacului presupune un regim special de construire, comparativ cu un teren conventional", afirma Monica Marin, Partner Manager la compania imobiliara EuroMetropola.Lake Village Residence ofera preturi de 1.100/mpCu toate acestea insa, odata cu dezvoltarea pietei imobiliare a Capitalei, pe malul lacurilor au inceput sa apara ansambluri rezidentiale accesibile si clasei medii. Un astfel de exemplu este reprezentat de "Lake Village Residence", proiect aflat momentan in desfasurare pe marginea lacului Zmeu din Buftea. Conform Monicai Marin, pretul de achizitie pentru apartamentele din cadrul complexului este de 1.100 euro/mp construit - aceasta in conditiile in care pretul pentru o casa pe malul lacului ajunge in mod obisnuit pana la 1.700 euro/mp. Chiar si la acest pret, Lake Village Residence dispune de avantajele pe care le ofera in general o casa pe malul lacului - panorama, aer curat, spatiu verde, vegetatie abundenta, umiditate, precum si o serie de optiuni pentru petrecerea timpului liber. Avand, insa, in vedere aspectele care trebuie luate in considerare la ridicarea unei astfel de locuinte - printre care claritatea apei lacului si gradul de consolidare a terenului -, se impune o atentie deosebita din partea cumparatorului.
In cazul Lake Village Residence, Marin a precizat: "Constructorii au luat masuri speciale pentru protectia imobilelor care se vor inalta acolo prin consolidarea malului atat prin metode naturale, cat si prin metode artificiale care vor exclude orice pericol de deteriorare a solului". Aceasta a adaugat ca, desi ansamblul este pozitionat pe malul lacului, terenul propriu-zis pe care se construieste se afla la 10 m inaltime de luciul lacului, ceea ce reprezinta o garantie in plus la pericolul aluviunilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.