Duminica trecuta, s-a incheiat la Ravena-Italia cea de-a X-a reuniune a Comisiei mixte internationale de dialog teologic intre Biserica Catolica si Bisericile Ortodoxe, informeaza site-ul Catholica. Tema dezbatuta cu acest prilej a fost “Conse
Duminica trecuta, s-a incheiat la Ravena-Italia cea de-a X-a reuniune a Comisiei mixte internationale de dialog teologic intre Biserica Catolica si Bisericile Ortodoxe, informeaza site-ul Catholica. Tema dezbatuta cu acest prilej a fost “Consecintele ecleziologice si canonice ale naturii sacramentale a Bisericii: comuniune, conciliaritate si autoritate in Biserica”.

Acest studiu a fost inceput la Belgrad, in septembrie 2006, pe baza unui document preliminar elaborat de Comitetul mixt de coordonare la Moscova, in 1990, nediscutat insa intr-o sesiune plenara. De data aceasta, textul amintit a fost completat si a fost aprobata o intelegere care urmeaza sa fie data publicitatii.

Desi comunicatul final spune ca intalnirea s-a desfasurat intr-un spirit de prietenie si de colaborare deschisa, reuniunea nu a fost lipsita de incidente. Inca din prima zi, delegatia rusa a parasit sesiunea de dialog, subliniind astfel tensiuni care exista intre unii liderii ai Ortodoxiei. Motivul invocat de reprezentantii Bisericii Ortodoxe Ruse a fost acela ca pe lista ortodoxa figura si un reprezentant al Bisericii Apostolice Estoniene, care si- a castigat recunoasterea canonica din partea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol din 1996, fapt nerecunoscut insa si de Patriahia Moscovei, sub a carei jurisdictie s-a aflat pana la acea data.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.