Ieri in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate aproape 6.000 contracte futures si options, valoarea lor reprezentand echivalentul a aproape 23 milioane lei. Pe piata raportului euro/leu au fost realizate tranzactii pentru sfarsitul anului
Ieri in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate aproape 6.000 contracte futures si options, valoarea lor reprezentand echivalentul a aproape 23 milioane lei. Pe piata raportului euro/leu au fost realizate tranzactii pentru sfarsitul anului la 3,3551 lei si pentru iunie viitor la 3,4799 lei. Au continuat sa fie tranzactii pe uncia de aur cu scadenta decembrie, pretul fiind de 750 dolari, in scadere cu doi dolari fata de acum doua zile. Majoritatea preturilor la derivatele pe actiuni au evoluat pe un traseu descendent, piata redevenind "rosie" dupa cresterile de miercuri. A fost continuata astfel evolutie ondulatorie, cu schimbari de directie de la o zi la alta, situatie care a atras speculatorii intra-day.
"Dupa o zi de crestere piata sibiana s-a reasezat pe vechile niveluri de pret devenite deja suporturi solide, observa Mirabela Coss, broker la SSIF Broker Cluj. Desi lichiditatea extrem de redusa de pe piata la vedere isi pune de regula amprenta si asupra pietei de la Sibiu, in schimb sedinta bursei la termen a fost una mult mai agitata, cu o lichiditate mai ridicata". Cele circa 3.000 contracte DESIF 5 incheiate au conservat pozitia de lider detinuta aproape zilnic de aceste produse. Pentru scadenta decembrie 2007, DESIF 5 au fost cotate la 4,5499 lei, in scadere cu 8,01 bani. DESIF 5 martie 2008 au fost evaluate la 4,755 lei, in coborare cu 5,52 bani, iar DESIF 5 iunie 2008 la 4,905 lei, mai jos cu 4,74 bani fata de miercuri. DESIF 2, singurele derivate care se dovedesc un concurent real pentru DESIF 5 din perspectiva lichiditatii atrase, au beneficiat de 2.614 contracte. Pentru ultima scadenta din acest an DESIF 2 au fost cotate la 3,655 lei, in coborare cu 7,5 bani. Pentru martie derivatele pe SIF 2 au pierdut 2,5 bani, fiind cotate la 3,875 lei, iar pentru iunie au stationat la 4,1 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.