Bere Azuga se asteapta in acest an la un business de zece milioane euro. Compania a vazut in primele noua luni din 2007 afaceri de 7,6 milioane de euro, in crestere cu 56%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In 2006, firma a inregistrat o
Bere Azuga se asteapta in acest an la un business de zece milioane euro. Compania a vazut in primele noua luni din 2007 afaceri de 7,6 milioane de euro, in crestere cu 56%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In 2006, firma a inregistrat o cifra de afaceri de 5,3 milioane euro si un profit net de circa 400.000 euro.
Producatorul va investi in urmatorii trei ani 16,5 milioane de euro in retehnologizare si extinderea capacitatii, pentru a ajunge, pana in 2010 la o productie anuala de 800.000 de hectolitri, fata de 200.000 hectolitri in prezent.
Banii vor fi alocati pentru lucrari de constructie si modernizare, schimbarea instalatiei de fierbere si linii de imbuteliere.
Compania, care utilizeaza in prezent sticla, PET-ul si butoaiele metalice, vrea sa achizitioneze si o linie de imbuteliere a berii la doze. "Actionarii companiei vor aproba in perioada imediat urmatoare o majorare substantiala a capitalului social, cu circa 3,5 milioane euro, prin aport in numerar, pentru a sustine planurile de dezvoltare. Avem ca obiectiv relansarea acestei beri ca marca nationala, cu acoperire si distributie pe intreg teritoriul Romaniei, nu doar pe Valea Prahovei", a declarat actionarul majoritar al producatorului, Valeriu Moraru. Bere Azuga va imbutelia de anul viitor si apa de izvor. "Avand in vedere ca izvoarele captate de unde folosim apa pentru bere au un debit mult mai mare decat avem nevoie, am hotarat ca de anul viitor sa imbuteliem si sa lansam pe piata apa de izvor", a mai spus Morar.Valeriu Moraru investeste 27 milioane euro si in afaceri imobiliareOmul de afaceri Valeriu Moraru, care controleaza peste 72% din actiunile producatorului Bere Azuga, intra si in afaceri imobiliare. "Intentionez sa dezvolt pe un teren de circa aproximativ 15.000 de metri patrati, pe care il detin in apropiere de partia Sorica din Azuga, un ansamblu rezidential de 200 de apartamente, cu doua si trei camere, si un hotel de trei stele", a declarat Moraru. Lucrarile vor incepe in primavara anului viitor si vor fi finalizate in 2011.
Proiectul, care va costa circa 27 milioane euro, va fi finantat in proportie de 20% din surse proprii si 80% din credite.
Moraru detine in Republica Moldova o fabrica de sticla, doua unitati de prelucrare a strugurilor si imbuteliere a vinului si un combinat de morarit si nutreturi. Potrivit omului de afaceri, companiile pe care le are in Republica Moldova au avut, la nivelul anului 2005, afaceri cumulate de circa 60 de milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.