Investitorii din piata la termen de la Sibiu au continuat si ieri sa tranzactioneze contracte futures pe uncia de aur cu scadenta decembrie, dinamizati de cresterile constante ale preturilor pe pietele internationale, datorita evenimentelor geopoliti
Investitorii din piata la termen de la Sibiu au continuat si ieri sa tranzactioneze contracte futures pe uncia de aur cu scadenta decembrie, dinamizati de cresterile constante ale preturilor pe pietele internationale, datorita evenimentelor geopolitice, dar si majorarii preturilor la petrol si deprecierii dolarului. Tranzactiile au fost realizate la un pret de 752 dolari/uncia, mai sus cu 1 dolar fata de marti.
Pe piata raportului euro/leu nu au fost realizate contracte, preturile de cotare fiind de 3,3675 lei pentru decembrie si 3,41 lei pentru martie.
Lichiditatea s-a mentinut in jurul a 6.000 de contracte, ea fiind influentata si de scaderea plasamentelor la BVB. Derivatele pe actiuni au avut totusi o evolutie pozitiva, dupa mai multe sedinte in care cotatiile au fost "rosu".
Cele mai cautate au fost din nou derivatele pe SIF, care au urcat pentru decembrie de la 4,52 la 4,635 lei, scadenta pentru care pragul de rezistenta se afla in opinia vanzatorilor de optiuni Put la 4,5 lei. Pentru martie, preturile futures au fluctuat intre 4,7995 si 4,825 lei, pretul de cotare fiind stabilit la 4,8102 lei, mai sus cu 2,63 bani fata de marti.
Aceeasi nota de crestere au avut-o si derivatele pe SIF 2, care urcat pentru decembrie de la 3,645 la 3,73 lei, mai sus cu aproape 7 bani fata de acum doua zile, cumparatorii de Call asteptand depasirea pana la scadenta a nivelului de 4 lei. Pentru martie, tranzactiile, au fost realizate la 3,86 - 3,99 lei iar pentru iunie la 4 - 4,1 lei.
O lichidate buna au avut-o si derivatele pe actiunile Bancii Transilvania, care dupa o deschidere la 0,9375 lei pentru decembrie au scazut la 0,906 lei pentru ca apoi sa inchida la 0,9475 lei, mai sus cu 1,75 bani fata de marti. Pentru martie tranzactiile au fost realizate la 0,9694 - 0,97 lei, vanzatorii de Put considerand ca pana la scadenta preturile nu vor scadea sub 0,8 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.