Valoarea schimburilor incheiate ieri la Bursa de Valori Bucuresti a crescut de peste doua ori data de sedinta anterioara, pana la 43,57 milioane lei (13 milioane euro), ca urmare a tranzactiilor masive cu titlurile Bancii Transilvania, care au reprez
Valoarea schimburilor incheiate ieri la Bursa de Valori Bucuresti a crescut de peste doua ori data de sedinta anterioara, pana la 43,57 milioane lei (13 milioane euro), ca urmare a tranzactiilor masive cu titlurile Bancii Transilvania, care au reprezentat peste 28,8% din rulajul Bursei.
Actiunile TLV s-au apreciat cu 1,66%, pe fondul unor transferuri de 12,57 milioane lei, dupa ce institutia de credit a anuntat ieri rezultatele financiare pentru primele noua luni. In intervalul ianuarie - septembrie, banca a obtinut un profit net de 133,51 milioane de lei, in urcare cu 58% fata de perioada similara din 2006, iar activele au crescut cu 41%, la 11,42 miliarde de lei.
Tot in sedinta de ieri, SIF3 si-a vandut detinerea de 11,29% din capitalul producatorului de mobila Lemexim SA Brasov, pentru suma de 2,2 milioane lei, a declarat pentru NewsIn, Dan Simionescu, reprezentant al SIF 3.
"Am decis sa vindem toate participatiile minoritare pe care le avem in companii pe care le consideram mai putin interesante", a spus Simionescu. Tranzactiile au fost incheiate la un pret mediu de 49,00 lei pe actiune.
Cele mai ridicate valori de tranzactionare au fost raportate pentru Banca Transilvania si SIF Oltenia.
Indicele BET, calculat in functie de evolutia celor mai lichide zece titluri, a inchis sedinta in urcare cu 0,80%, iar indicele BET-C, care reflecta trendul general al pietei, a inregistrat un avans de 0,34%.
Actiunile societatilor de investitii financiare, analizate de indicele BET-FI, au afisat cea mai mare crestere, de 1,18%.
In sectorul petrolier, titlurile Petrom Bucuresti s-au mentinut la 0,535 lei, pe fondul unor schimburi de 2,46 milioane lei. In schimb, actiunile Rompetrol Rafinare Constanta s-au apreciat cu 0,83%, pana la cotatia de 0,121 lei, in urma unor schimburi de peste 1,6 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.