Grupul farmaceutic elvetian Roche Holding a raportat pentru primele noua luni un avans al vanzarilor de 12%, la 33,9 milioane de franci elvetieni, dar nu a reusit sa-si indeplineasca previziunile initiale, din cauza cererii scazute pentru vaccinul Ta
Grupul farmaceutic elvetian Roche Holding a raportat pentru primele noua luni un avans al vanzarilor de 12%, la 33,9 milioane de franci elvetieni, dar nu a reusit sa-si indeplineasca previziunile initiale, din cauza cererii scazute pentru vaccinul Tamiflu, trasmite Reuters, citat de Mediafax. Analistii au estimat ca Roche va obtine vanzari de 34,22 miliarde de franci elvetieni.
Grupul a confirmat obiectivul pentru anul 2007, aratand ca preconizeaza o crestere de doua cifre a vanzarilor.
Vanzarile medicamentului Tamiflu au scazut in trimestrul al treilea cu 60%, dupa onorarea tuturor comenzilor pentru vaccin. Guvernul si companiile si-au constituit stocurile necesare si Roche nu a mai primit nicio comanda semnificativa pentru acest produs.
"Vanzarile inregistrate de Tamiflu au scazut chiar mai mult decat am estimat", a declarat analistul Landsbanki Kepler, Denise Anderson.
Roche a anuntat ca nu va ridica oferta ostila de preluare, in valoare de trei miliarde de dolari, a companiei Ventana Medical Systems, unul dintre cei mai mari producatori de instrumente si sisteme de reactivi utilizate in diagnosticarea unor afectiuni, chiar daca a fost respinsa de actionari.
"Consideram ca oferta reflecta valoarea reala a companiei si este corecta si atractiva pentru actionarii Ventana", a afirmat seful diviziei de diagnostic, Severin Schwan.
Roche nu a comentat cu privire la o posibila oferta pentru compania americana de biotehnologie Biogen.
Vanzarile de medicamente au urcat in primele noua luni cu 14%, la 27,12 miliarde de franci elvetieni, sustinute de produsele oncologice Avastin si Herceptin. Cele doua medicamente au inregistrat cresteri semnificative ale vanzarilor de 41%, respectiv de 26%.
Compania este prezenta in Romania de peste zece ani, prin reprezentanta Roche Romania, si activeaza in arii terapeutice precum oncologia, tratamentul anemiei, obezitatii si transplant.
Roche este a doua companie de pe piata farmaceutica romaneasca, cu o cota de 6,9% din totalul vanzarilor de medicamente, in intervalul iulie 2006 - iunie 2007, si vanzari de 412,7 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.