Compania austriaca Voestalpine, care desfasoara activitati de productie a otelului, ar putea decide sa construiasca o fabrica de otel in Romania, o decizie in acest sens urmand a fi luata la sfarsitul lunii octombrie, informeaza cotidianul austriac D
Compania austriaca Voestalpine, care desfasoara activitati de productie a otelului, ar putea decide sa construiasca o fabrica de otel in Romania, o decizie in acest sens urmand a fi luata la sfarsitul lunii octombrie, informeaza cotidianul austriac Der Standard, preluat de Forbes. Proiectul presupune investitii initiale cuprinse intre 500 de milioane de euro si 600 de milioane de euro, potrivit unor surse din consiliul de supraveghere al companiei austriece. Proiectul din Romania, care se va numi "Edelweis", se afla totusi doar intr-un stadiu "incipient" si nu s-a stabilit inca nici ce activitati care au legatura cu productia otelului vor fi desfasurate in Romania. Sursele citate au aratat ca este luata in considerare, de asemenea, o locatie in Ucraina, insa sansele de a deschide in acest stat o fabrica sunt reduse. Potrivit Der Standard, costurile reduse pe care le presupune transportul de materie prima pe Dunare, siturile de productie auto din vecinatate si costurile tot mai mari privind respectarea normelor de mediu din Austria sunt principalele motive pentru care Voestalpine este interesata sa deschida o unitate de productie in Romania.
Compania austriaca a anuntat miercuri ca va incepe anul viitor, la Giurgiu, constructia unui centru de servicii, in care va prelucra tabla si alte materiale pentru clientii companiei austriece, printr-o investitie de 18 milioane de euro.
Terenul pe care va fi construit centrul de servicii, situat pe malul Dunarii, este destinat si constructiei uzinei de otel, se arata in articolul din Der Standard. Directorul general al Voestalpine, Wolfgang Eder, a anuntat recent ca firma ar putea sa-si relocheze mai multe operatiuni de productie din Austria catre alte state. Voestalpine a selectat Romania pentru dezvoltarea centrului de servicii ca urmare a posibilitatilor de transport direct catre Rusia si Turcia, mentiona miercuri compania austriaca. Investitia face parte din planul de extindere in sud-estul Europei. Compania este deja prezenta pe piata romaneasca.
Elmsteel, subsidiara britanica a companiei, detine din 2004 o fabrica la Satu Mare, care produce 50 de milioane de tuburi de otel anual pentru industria auto. Totodata, furnizorul german Dancke, detinut tot de grupul austriac, va incepe in curand constructia unei uzine de presare la Arad. Voestalpine a primit saptamana trecuta o comanda de modernizare a sistemului public de transport din Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.