Cursul mediu al monedei unice a stagnat ieri in jurul valorii de 3,37 lei, piata asteptand noi date care sa contureze evolutia economiei romanesti, in schimb cea americana a urcat la 2,39 lei, odata cu aprecierea ei pe pietele internationale. Daca ac
Cursul mediu al monedei unice a stagnat ieri in jurul valorii de 3,37 lei, piata asteptand noi date care sa contureze evolutia economiei romanesti, in schimb cea americana a urcat la 2,39 lei, odata cu aprecierea ei pe pietele internationale. Daca acum doua zile BNR a anuntat un curs de 3,3711 lei, in crestere cu doi bani fata de marti, urmare a motiunii de cenzura a BNR, ieri euro a urcat modest la 3,3735 lei. Piata s-a deschis la valori apropiate de inchiderea de miercuri, in jurul cotatiei de 3,3615 lei, dupa care ordinele de cumparare de valuta mai numeroase au urcat euro pana aproape de 3,38 lei, maximul de tranzactionare fiind de 3,3790 lei. In ultima parte a sedintei valutare autohtone cotatiile au scazut spre valorile de la deschidere, 3,3690 - 3,3740 lei. "Raportul euro/leu nu are inca o directie bine stabilita, observa un dealer bancar. Cert este faptul ca piata este tot mai conectata la evenimentele externe, unde euro a pierdut 2 centi americani in fata dolarului, speculatorii incepand sa lichideze din pozitiile pe monedele emergente, ceea ce a adus acestora usoare deprecieri. Lamuriri in privinta evolutiei ar putea apare dupa publicarea datelor privind balanta comerciala si evolutia exporturilor si importurilor pe septembrie" Dobanzile interbancare overnight si one week s-au mentinut la un nivel ridicat, de 7 - 8%, ca urmare a nevoii de lichiditate din piata. Dolarul american a crescut de la 2,3772 la 2,3890 lei, la aceasta contribuind evolutia paritatii lui fata de euro care a scazut de la 1,4132, pe pietele asiatice, la 1,4069 dolari pe cele europene. Deprecierea euro este cauzata de marcarile de profit ale celor care au reusit sa vanda la maximele istorice atinse de euro saptamana trecuta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.