Comisia Europeana a dat ieri unda verde pentru fuziunea dintre casa de discuri Sony Music si BMG, in pofida ingrijorarii celorlalte companii ce actioneaza in acest sector, informeaza AFP. Fuziunea dintre Sony Music, filiala a gigantului japonez produ
Comisia Europeana a dat ieri unda verde pentru fuziunea dintre casa de discuri Sony Music si BMG, in pofida ingrijorarii celorlalte companii ce actioneaza in acest sector, informeaza AFP. Fuziunea dintre Sony Music, filiala a gigantului japonez producator de electronice Sony, si BMG, divizie a grupului german Bertelsmann, a fost deja autorizata de catre Comisia Europeana in 2004. Decizia a fost insa anulata in 2006 de catre Curtea Europeana de Justitie, la sesizarea producatorilor europeni independenti. Cei din urma argumenteaza ca fuziunea pune serioase probleme de concurenta, reducand de la cinci la patru (Universal, SonyBMG, Warner si EMI) numarul companiilor mari, care in prezent acopera 80% din piata europeana de productie de discuri, informeaza NewsIn.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.