Comisia Europeana a amendat compania specializata pe emiterea de carduri de credit Visa cu 10,2 milioane euro (14,45 milioane dolari) pentru refuzul de a permite grupului Morgan Stanley de a se alatura sistemului sau de plati din Marea Britanie, rela
Comisia Europeana a amendat compania specializata pe emiterea de carduri de credit Visa cu 10,2 milioane euro (14,45 milioane dolari) pentru refuzul de a permite grupului Morgan Stanley de a se alatura sistemului sau de plati din Marea Britanie, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Visa, care detine cea mai mare retea de carduri de credit din lume, a refuzat sa permita accesul grupului Morgan Stanley in cadrul sistemului propriu de plati intre martie 2000 si septembrie 2006, fara a oferi o justificare in acest sens, a declarat Comisia Europeana intr-un comunicat.
"Industria platilor prin intermediul cardurilor de credit joaca un rol foarte important in crearea si functionarea pietei unice in materie de plati", a declarat comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes. "Comisia nu va tolera comportamente anticoncurentiale si va interveni in cazul in care anumitor companii nu li se permite accesul in cadrul retelelor de plati prin intermediul cardurilor de credit", a adaugat Kroes, a mai transmis sursa citata.
Visa a precizat ca Morgan Stanley este un concurent direct, insa Comisia a respins acest argument. Visa a semnat un acord cu Morgan Stanley in luna septembrie a anului trecut si a permis accesul grupului bancar american in cadrul retelei proprii.
Comisia a precizat ca a decis sa amendeze grupul Visa chiar daca Morgan Stanley a retras plangerea. Banca americana a fost exclusa timp de sase ani de pe piata britanica, inclusiv o perioada de peste doi ani, chiar si dupa ce Comisia Europeana a demarat o actiune in justitie impotriva Visa, a precizat Executivul european.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.