Renault va prezenta in luna noiembrie modelul automobilului experimental Logan Renault eco2, realizat la fabrica din Pitesti a companiei franceze, la evenimentul Challenge Bibendum organizat la Shanghai de grupul Michelin, in 14-17 noiembrie, a anunt
Renault va prezenta in luna noiembrie modelul automobilului experimental Logan Renault eco2, realizat la fabrica din Pitesti a companiei franceze, la evenimentul Challenge Bibendum organizat la Shanghai de grupul Michelin, in 14-17 noiembrie, a anuntat constructorul auto.
Conceptul Renault eco2 a fost prezentat in premiera de grupul francez in luna mai, incluzand avantajul costului scazut si un grad redus de emisii poluante.
Conceptul respecta toate trei criteriile, legate de productie, utilizare si reciclare, necesare pentru a face parte din categoria Renault eco2, se arata intr-un comunicat al producatorului.
Nivelul emisiilor de dioxid ale Logan Renault eco2 va fi de 97 de grame la suta de kilometri.
Pentru a fi incluse in categoria Renault eco2, vehiculele trebuie sa fie produse intr-o fabrica certificata ISO 14001, emisiile de dioxid de carbon sa fie sub 140 de grame la suta de kilometri si componentele sa fie reutilizabile in proportie de 95% la sfarsitul ciclului de viata. De asemenea, cel putin 5% din materialele plastice utilizate trebuie sa fie obtinute in urma reciclarii.
In prezent, 40% din vehiculele produse de Renault au obtinut statutul eco2.
Modelul Logan Renault eco2 respecta toate cele trei criterii necesare pentru obtinerea acestei clasificari. Fabrica din Pitesti, unde a fost realizat modelul experimental, este certificata ISO 14001 din anul 2005, 8,5% din plasticul utilizat a fost obtinut prin reciclare, iar 95% din componente sunt reutilizabile. Totodata, producatorul face eforturi pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon sub nivelul de 100 de grame la suta de kilometri, se arata in comunicatul Renault.
Logan Renault eco2 este echipat cu un motor de 1,5 litri si 85 de cai putere.
Compania franceza a lansat, in luna septembrie a anului 2004, la Pitesti, varianta berlina a autoturismului Logan. Dupa doi ani, in septembrie 2006, constructorul a lansat si versiunea break, Logan MCV (Multi Convivial Vehicle).
Logan este comercializat in Europa si Maroc sub marca Dacia. Pe restul pietelor unde grupul este prezent, mai ales in Rusia, India, Iran si America Latina, automobilul este vandut sub brandul Renault.
Modelul este disponibil in prezent pe 55 de piete, iar de la lansare au fost vandute aproape 640.000 de automobile Logan berlina, break si van.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.