Fondul de investitii Equest Investments Balkans a platit, prin intermediul subsidiarei Lynx Property, 62,5 milioane de euro pentru 75% din actiunile Domo. Diferenta de 25% din titluri va fi pastrata de actionarii fondatori ai Domo Retail. Lynx a dat
Fondul de investitii Equest Investments Balkans a platit, prin intermediul subsidiarei Lynx Property, 62,5 milioane de euro pentru 75% din actiunile Domo. Diferenta de 25% din titluri va fi pastrata de actionarii fondatori ai Domo Retail. Lynx a dat 30 de milioane de euro in numerar si a contractat un credit de 35 de milioane de euro de la Raiffeisen Zentralbank Osterreich. Finantarea Lynx a fost acoperita partial din fonduri proprii ale EIB, in valoare de 13,5 milioane euro, in timp ce Lyra Investment Holding, care detine 25% din actiunile Lynx, a acoperit diferenta din pret.
Retailerul bulgar de electronice si electrocasnice Technomarket, detinut de fondul de investitii Equest, a deschis zilele trecute, la Targoviste, primul magazin de pe piata romaneasca. Noua unitate, care va adaposti 3.500 de produse, are o suprafata de 1.300 metri patrati. Investitia medie intr-un magazin de electronice si electrocasnice este de 500.000 de euro.
Compania are in plan 30 de unitati, pana in 2010. In Romania, ambele branduri, Domo si Technomarket, vor fi operate de Domo Retail. "Parteneriatul cu EIB, prin intermediul Lynx, ne transforma intr-o companie mai puternica si ne asigura atat capitalul, cat si resursele umane necesare pentru a continua expansiunea afacerii noastre", a declarat Lorand Szarvadi-Teglas, directorul general al Domo.Compania opereaza 116 unitati de retail in orase importante din Romania, cu o suprafata medie de peste 420 de metri patrati.Domo a avut in 2006 vanzari de 121 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.