CONSTANTA. Singurul delfin care se mai afla la delfinariul din Constanta, Mark, a fost sarbatorit ieri la aniversarea a 21 de ani de cand ii incanta pe cei mari si mici. Angajatii delfinariului i-au pregatit un tort din peste si i-au cantat lui Mark
CONSTANTA. Singurul delfin care se mai afla la delfinariul din Constanta, Mark, a fost sarbatorit ieri la aniversarea a 21 de ani de cand ii incanta pe cei mari si mici. Angajatii delfinariului i-au pregatit un tort din peste si i-au cantat lui Mark "La Multi Ani!". Cateva zeci de oameni au venit la petrecerea delfinului. (E.S.)


12:09 - ACCIDENT
GIURGIU. Un autotren s-a rasturnat, pe DN5, in localitatea Daia, traficul rutier desfasurandu-se pe un singur sens.
BUCURESTI. Terminalul sosiri al Aeroportului Henri Coanda a fost afectat, pentru cateva minute, de o pana de curent.


12:14 - FARA APA
SIBIU. Un barbat care lucra pe un santier in constructii din municipiul Sibiu a murit, ieri, dupa ce a cazut de la etajul al patrulea al unui bloc in constructii, transmite Mediafax. Martorii spun ca intr-un moment de neatentie barbatul, care trebuia sa regleze o grinda, s-a dezechilibrat si a cazut.
VASLUI. Peste 90% din populatia municipiului Vaslui a ramas ieri fara apa potabila la robinete, in urma unei avarii majore la magistrala de alimentare a orasului, conducta care traverseaza orasul explodand din cauza unei presiuni mari. Singurii care au apa sunt locuitorii din 13 Decembrie.


CONTRACT CU REBU - Piedone va face plangere penala Vicepresedintele PC Bucuresti, Cristian Popescu Piedone, a anuntat ieri ca va face plangere penala impotriva celor care au semnat pentru prelungirea contractului REBU cu sectoarele 1 si 4, acesta neputand  fi prelungit decat o singura data. Piedone a mai spus ca PC Bucuresti va face o plangere internationala pentru ca firmele de salubrizate din Romania sa fie monitorizate. (Dana Piciu)   INCIDENT AVIATIC - Posibila prabusire in Maramures Lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Maramures au intrat in alerta ieri-seara dupa ce au primit prin intermediul telefonului de urgenta 112 un apel conform caruia un avion de mici dimensiuni s-a prabusit in Muntii Maramures. Doi cetateni sustineau ca au auzit o bubuitura puternica la scurt timp dupa trecerea unui avion de mici dimensiuni. Reprezentantii Inspectoratului au demarat imediat operatiunea de cautare.   BORSA - Patru mineri blocati in subteran O galerie miniera s-a prabusit ieri-seara la Borsa, in judetul Maramures. Patru angajati ai minei se aflau in subteran cand peretii s-au prabusit, iar galeria s-a umplut cu apa. Barbatii au fost scosi la suprafata, iar unul dintre ei se afla in stare foarte grava, cu sanse foarte mici de supravietuire. La fata locului au sosit mai multe ambulante, pompieri si forte de ordine. Acestia s-au chinuit mai multe ore sa-i scoata pe minerii blocati in subteran. (Alina Gavrila)   DROBETA  - Politist enervat de un cersetor Un politist din Mehedinti l-a luat la bataie pe un cersetor, l-a trantit de beton, si apoi s-a urcat cu picioarele pe el. Dupa ce s-a asigurat ca nu mai este nici un trecator prin zona, omul legii l-a luat la pumni si palme pe tanarul care-l suparase. Totul s-a petrecut ieri-dimineata, cand strazile erau pustii. Un jurnalist Antena 3 a fost martor la eveniment si a filmat intreaga scena. Cand a realizat ca a fost filmat, ofiterul l-a urcat pe cersetor in masina si a demarat. IASI - Seful IJP, acuzat de tentativa de omor
Seful IJP Iasi, comisarul-sef Liviu Zanfirescu, alaturi de doi subalterni, este acuzat de tentativa de omor dupa ce impotriva lor, Bacu Stanescu, tatal fetitei de 12 ani care a fost impuscata in timpul unei razii a Politiei in Ciurea, a depus plangere penala. Mai mult, familia copilei cere excluderea din Politie a celor pe care ii considera vinovati. Seful IJP respinge actiunea, dar este dispus sa colaboreze cu procurorii in cazul unei eventuale anchete. Gradina Stanescu, fata reclamantului, a fost impuscata in luna iulie in urma unei actiuni a Politiei, ea fiind si acum internata la Spitalul "Sf.Maria" din Iasi. (C.P.)


FLAGRANT - Mobil ascuns in oala cu untura
Un barbat care a incercat sa introduca in Penitenciarul de Maxima Siguranta Barcea Mare un telefon mobil ascuns sub capacul unei oale cu untura a fost prins ieri de gardieni. Acestia spun ca atunci cand au ridicat capacul de pe oala pentru a vedea daca nu e ascuns vreun obiect interzis in interior au simtit ca este mai greu decat unul obisnuit. (Mara Raducanu)


CLUJ-NAPOCA - Doi mascati au jefuit o alimentara
Doua persoane mascate au jefuit, in noaptea de luni spre marti, un magazin alimentar situat pe Strada Peana din Cluj-Napoca, furand peste 5.000 de lei, unul dintre ei avand si un pistol, posibil de jucarie, transmite Mediafax. Cei doi sunt cautati de politisti.


BRAILA - Si-a gonit invitatii cu o sabie ninja
Un tanar din Braila si-a gonit, ieri dimineata, cu o sabie ninja, invitatii alaturi de care si-a sarbatorit toata noaptea ziua de nastere. Cristinel A., 23 de ani, a baut toata noaptea alaturi de noua prieteni, iar spre dimineata s-a suparat pe acestia si a vrut sa-i dea afara din casa. Pentru a fi mai convingator, a scos o sabie ninja de un metru. Scandalul s-a mutat in strada, unde invitatii au inceput sa arunce cu pietre in casa sarbatoritului, o echipa de jandarmi fiind nevoita sa intervina pentru a aplana conflictul.


OLT - Copil in stare grava din cauza meningitei
Un baietel in varsta de un an si patru luni din Slatina a fost internat luni seara in stare foarte grava la Spitalul Clinic Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes" Craiova, fiind diagnosticat cu meningita acuta. Medicul specialist Georgiana Grecu a precizat, ieri dimineata, ca baietelul a fost adus de la Spitalul Municipal Slatina, Olt. In ultimele doua luni, la "Victor Babes" Craiova au fost inregistrate doua decese din cauza meningitei - un adolescent de 16 ani din Craiova si un copil de un an si trei luni din orasul Bals.


FOCSANI - Centru de transfuzii in sediul Politiei
Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului (IJP) Vrancea a infiintat pentru doua zile un centru de transfuzii sangvine in propriul sediu. Fortati de criza de sange din Centrul de Transfuzii Focsani si la indemnul unei studente la UMF Bucuresti, voluntarii Crucii Rosii impreuna cu Politia au derulat o campanie de donare de sange in municipiul Focsani. Din pacate nu s-a strans decat un sfert din cantitatea necesara de sange care ar trebui sa fie in mod normal in stoc. (Dana Lepadat)


ACCIDENTE USOARE - Despagubirile, platite simplificat
Accidentele rutiere din care rezulta doar pagube materiale vor fi raportate societatilor de asigurare printr-un formular tipizat, eliberat de asigurator si denumit "constatare amiabila de accident", in care vor fi precizate circumstantele accidentului, persoanele si vehiculele implicate. Formularul va fi transmis societatii de asigurare si va fi inmanat o data cu polita de asigurare RCA, conform unui proiect de lege aprobat, ieri, de Guvern. Asiguratul poate solicita, pe perioada de valabilitate a politei de asigurare, unul sau mai multe formulare, daca actul dobandit initial a fost folosit, instrainat sau pierdut.


CRAIOVA - Politist batut in timpul unui scandal
Dumitru Paraschiv, fostul sef al Politiei Rutiere Craiova, in prezent inspector principal la Sectia 4 Craiova, a fost lovit cu pumnii, in timp ce incerca sa aplaneze un conflict intre mai multi tineri dintr-un cartier craiovean. Victima a solicitat imediat ajutorul colegilor. Paraschiv a fost demis la inceputul anului 2004 din functia de sef al Politiei Rutiere Craiova, dupa ce a fost vazut in masina judecatorului Marin Covei, tatal lui Iustin Covei. (Mihai Gavrila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.