"Ca'e-i t'eaba?" - acesta era salutul, mimand o extrema stare de mahmureala, cu care ne intampinam de fiecare data cand ne intalneam, Emil Hurezeanu si cu mine, pe vremea prieteniei noastre studentesti de la Cluj. Un fel de "How do you do?" ardelenes
"Ca'e-i t'eaba?" - acesta era salutul, mimand o extrema stare de mahmureala, cu care ne intampinam de fiecare data cand ne intalneam, Emil Hurezeanu si cu mine, pe vremea prieteniei noastre studentesti de la Cluj. Un fel de "How do you do?" ardelenesc, insinuand insa ceva in plus, ca ar exista, pe undeva, o "t'eaba", o problema. Mutatis-mutandis, aceasta o fi fost - cred - si intrebarea de pe buzele dlui Michael Hayden, seful CIA, aterizat brusc la Bucuresti: "Care-i treaba, baieti, ca noi nu mai intelegem nimic?" Daca insusi "the brain number one" de la Washington pogoara in scumpa noastra colonie si realizeaza turul de forta de a se vedea in nici patruzeci si opt de ore cu Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu si directorii SRI si SIE, inseamna ca - vorba lui Daneliuc - "Romani, vi se pregateste ceva!" Ce - putem doar banui. Dar nutresc convingerea ca analistii CIA de la Langley, Virginia, studiind evolutia politicii interne romanesti, nu pricep mare lucru; si cum ar putea intelege cum un partid (PD), urmat de satelitul sau (PLD), voteaza pentru o motiune de cenzura in care este acuzat de guvernare proasta de principala formatiune din Opozitie (PSD)? Probabil ca pus in imposibilitatea de a percepe de la departare meandrele concrete ale politicii dambovitene, dl Michael Hayden a vrut sa vada la fata locului ce si cum. Daca o fi reusit, numai Domnia-Sa stie.
Eu unul cred ca nu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.