Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca UDMR nu doreste un alt Guvern si ca ar merge, "eventual cu un scurt intermezzo", spre alegeri anticipate.
 Intrebat daca UDMR ar fi dispusa, in cazul adoptarii m
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca UDMR nu doreste un alt Guvern si ca ar merge, "eventual cu un scurt intermezzo", spre alegeri anticipate.
Intrebat daca UDMR ar fi dispusa, in cazul adoptarii motiunii de cenzura, sa intre la guvernare alaturi de PSD sau PD, Marko a raspuns ca UDMR nu doreste un alt guvern.
"Eu nu cred, in acest moment, intr-un alt guvern din care sa faca parte si UDMR", a precizat liderul Uniunii, citat de Mediafax.
PSD a reusit sa creeze o situatie din care nu are decat de pierdut, si daca va trece motiunea de cenzura, si daca nu va trece motiunea de cenzura, a apreciat Marko Bela. "Ei au reusit, din acest punct de vedere, o performanta extraordinara, ca oricum vor iesi in pierdere", a opinat el.
Marko Bela a sustinut ca, prin introducerea motiunii de cenzura, PSD pericliteaza inclusiv masurile cerute de social-democrati, printre care majorarea pensiilor.
Liderul UDMR a spus ca PSD a facut o greseala atunci cand a depus motiune de cenzura impotriva Guvernului si "cand doreste bulversarea" Executivului.
De asemenea, udemeristul a spus ca PD ar putea avea probleme de imagine votand o motiune de stanga impotriva unui guvern de dreapta, in conditiile in care PD a trecut “de ceva timp” pe partea dreapta, devenind membru al PPE.
“Eu sunt foarte curios cum vor vota ei o motiune de cenzura care ataca dinspre stanga guvernul actual”, a spus liderul UDMR. Totusi, liderul Uniunii a aratat ca in Romania se intampla “multe bizarerii”, deci este posibil si un asemenea vot din partea PD.
“In viata noastra politica sunt din ce in ce mai multe contradictii si, de fapt, nu prea conteaza nici programul, nici doctrinele, nici apartenenta unei formatiuni la o anumita familie politica europeana”, a fost de parere senatorul UDMR.
Marko a precizat ca prin aceasta motiune se critica un program de dreapta al guvernului, autorii documentului propunand un program de stanga.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.