Conducerea PNL nu a discutat la nicio sedinta de partid despre necesitatea unui moratoriu pana dupa europarlamentare, propunerea vicepresedintelui Teodor Melescanu luandu-l prin surprindere si pe liderul partidului, premierul Calin Popescu Tariceanu,
Conducerea PNL nu a discutat la nicio sedinta de partid despre necesitatea unui moratoriu pana dupa europarlamentare, propunerea vicepresedintelui Teodor Melescanu luandu-l prin surprindere si pe liderul partidului, premierul Calin Popescu Tariceanu, au declarat surse liberale citate de Mediafax.
La intalnirea conducerii PNL de luni seara, la Palatul Victoria, mai multi lideri liberali l-au intrebat pe premierul Tariceanu daca stie care a fost propunerea publica facuta de vicepresedintele Teodor Melescanu, la Suceava.
Potrivit surselor citate, Tariceanu s-a aratat surprins de propunerea ministrului Apararii, considerand ca este “o parere personala”. De altfel, aceasta ipoteza nu a fost dezbatuta in forurile de conducere ale liberalilor, mergandu-se pe ideea ca PNL nu are ce negocia cu PSD. In acelasi timp, insa, mai multi lideri PNL discuta “om la om” cu parlamentari ai altor formatiuni, pentru a-i convinge ca nu este oportuna indepartarea Cabinetului Tariceanu, “preferatii” acestui gen de discutii fiind “inamici” cunoscuti ai presedintelui Traian Basescu.
Melescanu a declarat luni, la Suceava, ca o solutie pentru iesirea din actuala criza ar fi un moratoriu pana dupa alegerile europarlamentare si continuarea mandatului Guvernului, eventual cu alegeri anticipate la inceputul anului viitor.
"Din punctul nostru de vedere, iesirea din aceasta criza este un moratoriu pana dupa alegerile europene si continuarea mandatului Guvernului, eventual cu alegeri anticipate, in sensul de a avea alegeri parlamentare si locale in acelasi timp, la inceputul anului viitor", a declarat Teodor Melescanu. Liderul liberal a opinat ca "daca nu exista un sprijin suficient de larg pentru programul PNL, aceasta situatie nu poate fi perpetuata". Melescanu a spus ca in acest caz s-ar putea avea in vedere o asemenea varianta si ar putea fi o solutie de normalitate, in acest fel toate partidele avand posibilitatea sa se pregateasca, iar electoratului i s-ar permite sa faca o alegere foarte clara in legatura cu fortele politice pe care doreste sa le vada la guvernare, si locala, si pe plan central. Melescanu a spus insa ca "alegerile anticipate de dragul alegerilor anticipate nu sunt o solutie" si ca ele trebuie organizate "doar in caz de nevoie".Ponta: nu mai stiu ca noi am depus motiune?Vicepresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri ca solutia PNL privind moratoriul reprezinta „o chestie total neserioasa si rupta de realitate”. „Ori Melescanu, ori toti liberalii nu mai traiesc in lumea asta. Nu mai citesc ziarele, nu mai stiu ca noi am depus motiune. Trebuia sa faca acum trei luni, acum sapte luni, moratoriu. In timp ce noi vrem sa-i dam jos, ei fac moratoriu pentru opt luni?”, a apreciat Ponta. El si-a exprimat speranta ca peste opt zile actualul guvern va pleca si a aratat ca propunerea privind moratoriul, facuta de PNL in acest moment, reprezinta „o chestie total neserioasa si rupta de realitate”.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.