Petrom a achizitionat activitatea de servicii petroliere din cadrul Petromservice, pentru pretul de 328,5 milioane de euro. Contractul a fost semnat ieri, dar tranzactia va fi finalizata la inceputul anului viitor, dupa primirea avizului din partea C
Petrom a achizitionat activitatea de servicii petroliere din cadrul Petromservice, pentru pretul de 328,5 milioane de euro. Contractul a fost semnat ieri, dar tranzactia va fi finalizata la inceputul anului viitor, dupa primirea avizului din partea Consiliului Concurentei."Aprobarea Consiliului Concurentei este necesara si este asteptata pentru sfarsitul acestui an. Finalizarea tranzactiei este asadar estimata sa aiba loc la inceputul anului 2008", se arata intr-un comunicat al companiei Petrom.Anuntul a fost facut dupa ce actionarii Petromservice au analizat ieri propunerea de restructurare si vanzare a firmei de servicii petroliere. Petrom a confirmat, la 10 septembrie, pentru prima oara oficial, interesul privind achizitia Petromservice sau a unor activitati asigurate de firma de servicii petroliere. "Activitatile de work-over (reparatii si interventii sonde, n.r.) si mentenanta sunt foarte importante pentru segmentul de explorare si productie, iar Petromservice este un furnizor de astfel de servicii foarte important pentru noi. Petrom a purtat o serie de discutii cu reprezentantii Petromservice in vederea identificarii modalitatilor prin care si-ar putea restructura activitatea, astfel incat sa contribuie la eficientizarea activitatii noastre de Explorare si Productie", arata Petrom intr-un comunicat transmis la acea data Bursei de Valori Bucuresti. Petromservice intentioneaza, de asemenea, sa cumpere un pachet semnificativ de actiuni la o banca din Republica Moldova si se va restructura prin infiintarea de noi societati. Actionarii vor stabili, de asemenea, suma necesara tranzactiei de preluare a actiunilor la societatea bancara din Republica Moldova si nivelul participatiei care va reveni Petromservice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.