Judecatorii ieseni au decis, joi, ca TVR Iasi va putea ocupa in continuare sediul pe care il detine in prezent in strada Lascar Catargiu. Astfel, magistratii au decis ca toate demersurile facute in cadrul executarii silite demarate de Mitropolia Mol
Judecatorii ieseni au decis, joi, ca TVR Iasi va putea ocupa in continuare sediul pe care il detine in prezent in strada Lascar Catargiu. Astfel, magistratii au decis ca toate demersurile facute in cadrul executarii silite demarate de Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB) asupra imobilului TVR Iasi sunt nule, fiind anulate toate formele de executare. Totodata, s-a decis ca MMB are calitate de parat in cadrul contestatiei de executare formulate de TVR Iasi, iar studioul poate functiona in sediul sau. Avocatul TVR Iasi, Camelia Badilita, a declarat ca decizia judecatorilor s-a bazat pe faptul ca nu poate fi executat un bun aflat in proprietate publica. „Legea mentioneaza clar ca este vorba de proprietate publica. Chiar daca la un moment dat, Mitropolia Moldovei si Bucovinei a obtinut proprietatea imobilului din strada Lascar Catargiu, nu a facut transferul din proprietate publica in proprietate privata“, a spus Camelia Badilita. La randul sau, avocatul MMB a precizat ca decizia magistratilor Judecatoriei Iasi va fi atacata cu recurs, in termenul legal. (Catalin Coca)

Rodica Culcer nu mai este cercetata di sciplinar


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.