George W. Bush a dat curs doar partial recomandarilor comandantului fortei multinationale in Irak, David Petraeus, ordonand o retragere limitata - 20.000 de militari pana in iulie - desi acesta din urma propusese ca, in respectivul interval sa fie re
George W. Bush a dat curs doar partial recomandarilor comandantului fortei multinationale in Irak, David Petraeus, ordonand o retragere limitata - 20.000 de militari pana in iulie - desi acesta din urma propusese ca, in respectivul interval sa fie retrasi de pe frontul irakian, 30.000 de oameni din contingentul american, care numara, in prezent, 168.000 de persoane. Seful Casei Albe a recunoscut frustrarea poporului american privind razboiul din Irak, dar a tinut sa afirme ca "progresul prinde contur", noteaza Mediafax. Adversarii democrati ai presedintelui republican au sesizat ca Administratia de la Casa Alba incearca sa ii pacaleasca pe americani si sa ii faca sa creada ca Presedintia raspunde valului tot mai extins de sentimente antirazboi, desi, in realitate, nu a adoptat nici o modificare fundamentala. De fapt, decizia lui prezidentiala nu face decat sa readuca dimensiunile trupelor la cele din ianuarie, anul acesta, cand a ordonat suplimentarea contingentului cu 21.500 de militari. Presedintele Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, a declarat ca Bush a anuntat "o strategie constanta care continua razboiul pentru inca 10 ani". (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.