Duma de Stat a aprobat, ieri, candidatura fostului director al Serviciului Federal de Monitorizare Financiara la functia de premier, cu 381 de voturi pentru, 47 impotriva si opt abtineri. Prezentandu-si in fata deputatilor programul de guvernare, Vik
Duma de Stat a aprobat, ieri, candidatura fostului director al Serviciului Federal de Monitorizare Financiara la functia de premier, cu 381 de voturi pentru, 47 impotriva si opt abtineri. Prezentandu-si in fata deputatilor programul de guvernare, Viktor Zubkov - care va implini, astazi, 66 de ani - a declarat ca principala prioritate a mandatului sau va fi lupta impotriva coruptiei, alaturi de refacerea industriei militare ruse. "Daca exista ceva care poate distruge Rusia este coruptia", a declarat noul sef al Guvernului rus, adaugand ca "scopul strategic" al Rusiei este de a reface complexul industrial de aparare. Un functionar aproape necunoscut pana acum publicului larg, Viktor Zubkov a fost propus, miercuri, de presedintele Vladimir Putin, pentru preluarea sefiei Executivului de la Moscova, fiind considerat drept un apropiat al liderului de la Kremlin. Cu doar o zi inaintea confirmarii sale in functie, Zubkov a declarat ca nu respinge posibilitatea de a candida la presedintia Rusiei. Ipoteza a fost reluata de insusi seful statului rus, presedintele Putin declarand, ieri, ca exista cinci persoane care i-ar putea succeda in functie. "Exista deja cinci persoane care se pot inscrie in cursa prezidentiala si care ar putea fi alese. Este bine ca a aparut inca cineva si ca cetatenii rusi vor avea dintre cine sa aleaga", a spus liderul de la Kremlin dupa acceptarea, de catre Duma, a propunerii sale pentru functia de premier. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.