Astazi, la Minsk, tricolorii pot face un pas decisiv in vederea obtinerii calificarii la Campionatul European de anul viitor. Chiar daca gazdele nu mai au nici o sansa la calificare, meciul se anunta extrem de tensionat. Federatia de la Minsk este s
Astazi, la Minsk, tricolorii pot face un pas decisiv in vederea obtinerii calificarii la Campionatul European de anul viitor. Chiar daca gazdele nu mai au nici o sansa la calificare, meciul se anunta extrem de tensionat. Federatia de la Minsk este suparata pe fotbalul romanesc din doua motive: unul este acela ca arbitrul Alexandru Tudor le-ar fi dezavantajat echipa de tineret intr-un meci decisiv si al doilea ca, de la Bucuresti, s-a insinuat ca au facut blat in „dubla” cu Bulgaria. Din nefericire, varful de lance al echipei lui Piturca, Ciprian Marica, are sanse minime sa joace, acuzand o raceala puternica.

Pentru tricolori, cele trei puncte puse in joc la Minsk sunt vitale in vederea continuarii luptei pentru calificarea la CE de anul viitor. Din pacate, planurile lui Victor Piturca sunt date peste cap de o indisponibilitate de ultim moment. Atacantul Ciprian Marica nu a participat la antrenamentul oficial pe care nationala Romaniei l-a sustinut, ieri, inainte de pranz, la Minsk, acuzand o raceala puternica. Marica a fost la un pas sa fie dus la spital dupa ce joi seara a avut temperatura de 40 de grade. Selectionerul se ved e astfel nevoit sa-si regandeasca formula de start, marile necunoscute fiind la mijlocul terenului, unde Petre se lupta cu Nicolita pentru un loc de titular, la fel ca si D. Munteanu si Codrea, in atac urmand a fi aruncat debutantul Sergiu Radu. „Romania este un adversar complex, puternic din punct de vedere tactic, condusa de un foarte bun specialist, Victor Piturca, l-am avut si eu antrenor la Steaua. In astfel de meciuri trebuie sa stii sa scoti maximum din minimum de posibilitati”, a spus portarul Valeri Hamutovski. “Vom avea noutati tactice pentru a-i surprinde pe romani. Nu ne este frica de liderul grupei“, a declarat si antrenorul german Bernd Stange.

Sandu Tudor, acuzat ca i-a 'furat>> la tineret
Arbitrii autohtoni par sa nu faca probleme doar in Liga 1, ci si la meciurile internationale. Federatia din Belarus s-a suparat pe fotbalul romanesc dupa ce, in urma cu trei ani, echipa lor de tineret a fost dezavantajata, asa spun ei, de arbitrajul lui Alexandru Tudor. In 2004, reprezentativa Belarusului a evoluat la turneul final al Campionatului European de tineret (Under 21) care se disputa in Germania. Dupa ce au invins Italia cu 2-1 si au remizat impotriva Croatiei, scor 1-1, bielorusii aveau nevoie de o victorie in fata Serbiei pentru a obtine calificarea in semifinale. Partida, disputata in iunie 2004, a fost arbitrata de o brigada din Romania, condusa de Alexandru Tudor, si s-a incheiat cu victoria ex-iugoslavilor, scor 2-1. Extrem de exigent, Tudor a eliminat atunci doi jucatori bielorusi, Kalachev in min. 14 si Hleb in min. 57, primul la scorul de 1-0 pentru Belarus. La vremea respectiva, insuccesul a fost pus exclusiv in spinarea arbitrajului, chiar daca raportul observatorului nu a fost in defavoarea fluierasului roman. „N-am auzit de asa ceva si nici nu ma intereseaza un meci jucat acum nu stiu cati ani de bielorusi. Noi trebuie sa castigam la Minsk si cu asta basta“, a declarat Piturca. In schimb, spionul acestuia la partida Olanda - Bulgaria, Florin Marin, este mult mai la curent cu evenimentele: „La nivel de federatie, bielorusii au o mare suparare pe noi, pentru ca un arbitru roman, caruia nu-i dau numele, i-a dezavantajat in mod flagrant la un meci international de tineret. Oamenii vor sa se razbune.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.