Anuntul a fost facut de doua centre americane specializate in supravegherea site-urilor Internet islamiste - SITE Intelligence Group si IntelCenter, citate de Mediafax. Discutiile purtate pe un forum extremist indica si "un cadou" care va fi oferit l
Anuntul a fost facut de doua centre americane specializate in supravegherea site-urilor Internet islamiste - SITE Intelligence Group si IntelCenter, citate de Mediafax. Discutiile purtate pe un forum extremist indica si "un cadou" care va fi oferit la 11 septembrie, insa un expert al SITE afirma ca acest termen este folosit in general pentru inregistrarile video ale lui Ben Laden sau alte materiale de propaganda, si nu la un eventual atentat.
Inregistrarea video a lui ben Laden - responsabil pentru atentatele din 11 septembrie 2001, soldate cu aproape 3.000 de morti la New York si Washington - ar fi prima aparitie a acestuia in ultimii trei ani. Ultima inregistrare dateaza din octombrie 2004, cand liderul Al-Queda a amenintat ca va lansa noi atentate impotriva Statelor Unite, cu numai cateva zile inaintea alegerilor prezidentiale. Desi alti membri ai retelei apar deseori in inregistrari video, Osama ben Laden nu a mai transmis decat mesaje audio in ultimii trei ani. Autoritatile americane presupun ca omul cel mai cautat din lume si urmarit de la invadarea Afganistanului, in octombrie 2001, s-ar ascunde, probabil, in zona muntoasa de la granita dintre Afganistan si Pakistan. In iulie, Senatul de la Washington a decis dublarea recompensei oferite pentru informatii care ar permite capturarea sa, aceasta ajungand la 50 de milioane de dolari. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.