Oficialul european a declarat, la finalul intrevederii cu seful statului, ca Romania trebuie sa continue demersurile de combatere a coruptiei si cele privind reforma, apreciind totusi progresele inregistrate la aceste capitole. Presedintele CE a salu
Oficialul european a declarat, la finalul intrevederii cu seful statului, ca Romania trebuie sa continue demersurile de combatere a coruptiei si cele privind reforma, apreciind totusi progresele inregistrate la aceste capitole. Presedintele CE a salutat eforturile depuse pentru infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, dar si activitatea Guvernului in privinta coruptiei. Potrivit lui Barosso, discutia cu Traian Basescu a vizat si domeniul energetic. "Sunt bucuros sa constat ca Romania sprijina activ linia CE in domeniul energiei", a afirmat seful CE, referindu-se la principiul scaderii dependentei de surse externe si la cel al consolidarii unei piete interne. In urma intalnirii cu premierul Tariceanu, presedintele CE a indemnat clasa politica romaneasca sa profite de organizarea alegerilor europarlamentare pentru a initia dezbateri productive pe teme europene. Pe de alta parte, presedintele CE a semnalat o serie de deficiente in sectorul agricol, legate in special de identificarea parcelelor de teren. El a precizat ca CE va analiza masurile ce trebuie luate, fara a activa clauzele de salvgardare. Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, la finalul intalnirii cu oficialul european, ca acesta isi doreste in Romania o majoritate parlamentara stabila si un guvern eficient, pentru ca aceste doua conditii ar ajuta la succesul Romaniei in UE. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.