Farmache: este o prezenta simbolica  Banca de investitii Morgan Stanley a primit marti aprobarea Consiliului Bursei de Valori Bucuresti pentru a intra in actionariat, dupa ce a cumparat de la HTI Valori Mobiliare un pachet de 200 de actiuni, far
Farmache: este o prezenta simbolica Banca de investitii Morgan Stanley a primit marti aprobarea Consiliului Bursei de Valori Bucuresti pentru a intra in actionariat, dupa ce a cumparat de la HTI Valori Mobiliare un pachet de 200 de actiuni, fara drept de vot, la 150 lei/actiune, au declarat surse din piata citate de NewsIn.Tranzactia dintre Morgan Stanley si casa de brokeraj HTI Valori Mobiliare ridica valoarea de piata a Bursei din Bucuresti peste 160 milioane euro.Stere Farmache, directorul Bursei, ne-a declarat ca pachetul cumparat de banca este nesemnificativ: "este vorba de o detinere mica, practic de o prezenta simbolica. Banca a intrat in actionariatul BVB, dar nu inseamna ca are prea mult de spus deocamdata"."In acest moment este vorba doar de o prezenta fara prea mare importanta. Greutatea lui va fi mai mare dupa ce banca va incepe sa fie activa, va avea o prezenta reala in ringul bursier, va participa la tranzactii importante. Deocamdata, este un inceput optimist despre care este mai greu sa fac aprecieri, dar este posibil ca pe viitor Morgan Stanley sa faca achizitii importante", ne-a declarat Mihai Chisu, broker la Egnatia Securities. Simionescu crede ca imaginea BVB va fi mai buna Adrian Simionescu, directorul Finans Securities, considera ca intrarea Morgan Stanley in actionariatul BVB va ajuta foarte mult la cresterea imaginii pietei de capital. "Conteaza pentru imaginea Bursei ca un investitor de asemenea calibru a intrat in actionariatul institutiei, mai ales ca a aratat intentii pe termen lung, deci a venit ca sa ramana", a explicat acesta. Ieri, la The Money Channel, presedintele BMFMS, Teodor Ancuta, a declarat ca Morgan Stanley ar putea deveni actionar si la BMFMS, daca presedintele HTI Valori Mobiliare va reusi sa o convinga, iar acest lucru va duce la cresterea lichiditatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.