Prima sesiune de tranzactionare din septembrie a fost una cu o lichiditate sub medie, fiind tranzactionate doar 3.767 de contracte futures si options, valoarea lor reprezentand echivalentul a aproape 16 milioane de lei, in timp ce numarul pozitiilor
Prima sesiune de tranzactionare din septembrie a fost una cu o lichiditate sub medie, fiind tranzactionate doar 3.767 de contracte futures si options, valoarea lor reprezentand echivalentul a aproape 16 milioane de lei, in timp ce numarul pozitiilor deschise a urcat la 63.122."Investitorii din piata au actionat pe fondul unei evolutii mixte a preturilor, dar nivelul de volatilitate nu a fost unul foarte ridicat, ci mai degraba unul mediu, astfel ca lichiditatea mai scazuta a fost si o consecinta a acestui fapt, multi investitori preferand atitudinea de asteptare", observa un oficial sibian.Pe piata raportului euro/leu au fost realizate tranzactii pentru scadenta decembrie, preturile urcand de la 3,325 lei, mai sus cu 1,5 bani fata de sfarsitul lunii trecute. Pentru scadenta lunara, pretul de cotare a fost stabilit la 3.29 lei, in timp ce pentru martie viitor au aparut cotatii de cumparare la pretul de 3,301 lei.Segmentul derivatelor financiare a fost cel mai cautat, cu precadere datorita atractivitatii SIF. DESIF 5 s-au impus cu un total de 1.890 contracte. Pentru finalul acestei luni, derivatele pe SIF 5 au fost cotate la 4,5652 lei/actiune, in scadere cu 1,48 bani, iar pentru decembrie pretul de cotare s-a fixat la 4,71 lei/actiune, in urcare cu 3,12 bani, scadenta pentru care tranzactiile cu optiuni Put si Call indica drept suporturi preturile de 4,35 si 4,2 lei in timp ce rezistentele se afla la 4,9 si 5,15 lei. Tot pe crestere s-au aflat si preturile pe martie, aprecierea de un ban ducandu-le la 4,9 lei/actiune. Cu 1.354 contracte, derivatele pe SIF 2 s-au plasat pe locul secund. Dupa ce au variat intre un minim de 3,74 si un maxim de 3,78 lei, inchiderea s-a realizat la minimul zilei, mai jos cu 4,3 bani fata de vineri. Pentru decembrie scaderea a fost de 3,49 bani, pretul de cotare fiind stabilit la 3,8651 lei. DESIF 2 martie 2008 au fost ceva mai volatile, depreciindu-se cu 9,01 bani, pana la valoarea de 3,9999 lei/actiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.