Actorul si producatorul american Michael Douglas, in varsta de 62 de ani, a fost omagiat vineri la a 33-a editie a Filmului American de la Deauville pentru intreaga sa cariera, la aproape 30 de ani de ani dupa tatal sau, Kirk Douglas, una dintre figu
Actorul si producatorul american Michael Douglas, in varsta de 62 de ani, a fost omagiat vineri la a 33-a editie a Filmului American de la Deauville pentru intreaga sa cariera, la aproape 30 de ani de ani dupa tatal sau, Kirk Douglas, una dintre figurile legendare ale cinematografului american."Cu prilejul acestui omagiu, ma gandesc mai mult la tatal meu decat la mine. Impreuna avem 65 de ani in afaceri si 140 de filme", a declarat actorul pentru AFP, adaugand ca tatal sau, la cei 91 de ani, "este incredibil de vivace; munceste si se ocupa de promovarea noii sale carti".Nascut la 25 septembrie 1944, in New Jersey, din doi parinti comedianti, Michael Douglas recunoaste ca pentru el nu a fost intotdeauna chiar asa de simplu sa-si faca un nume in lumea cinematografiei. "Bineinteles, ma comparam mereu cu tatal meu, care este fantastic. Ceea ce mi-a luat un pic mai mult timp", a declarat acesta. "Faptul de a fi primit Oscarul pentru cel mai bun actor pentru 'Wall Street>> al lui Oliver Stone (1987) a fost foarte important pentru mine", a mai spus el. Protagonist al numeroase filme de succes ("Atractie fatala", "Instinct primar") si, de asemenea, producator ("Zbor deasupra unui cuib de cuci", "Sindromul chinezesc", "In familie") el apreciaza tot mai mult cimatograful independent. De aceea a acceptat sa joace in "King of California", primul film al lui Mike Cahill, care a fost prezentat vineri la Festivalul de la Deauville. "Alexander Payne, care este prieten cu Mike Cahill, si unul dintre producatorii filmului, mi-a trimis scenariul. Imi place povestea. Este amuzanta, imprevizibila si sfasietoare". In aceasta comedie usoara este vorba despre zbuciumul unui tata care o antreneaza pe fiica sa de 17 ani intr-o vanatoare de comori in plina zona urbana. "Povestea ma emotioneaza" - a comentat Michael. "Ea lasa sa se vada cum adultii se comporta cateodata precum copiii, iar copiii ca niste adulti".Dupa al doilea mariaj al sau cu actrita Catherine Zeta-Jones, cu care are doi copii, Douglas a asezat familia inaintea carierei. "Prioritatile mele s-au schimbat considerabil", a adaugat acesta. De altfel, la Deauville (renumita statiune turistica din Franta) a intalnit-o, in 1998, pe frumoasa bruneta. Dar, de aceasta data, Catherine nu l-a insotit pe platouri, fiindca... "a ramas sa aiba grija de copii".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.