Rapid si Dinamo si-au aflat ieri adversarii din turul I al Cupei UEFA, singurul dinaintea fazei grupelor, acolo unde si-au propus sa intre ambele echipe romanesti.
Din postura de capi de serie, giulestenii si "cainii" au primit adversari nici p
Rapid si Dinamo si-au aflat ieri adversarii din turul I al Cupei UEFA, singurul dinaintea fazei grupelor, acolo unde si-au propus sa intre ambele echipe romanesti.
Din postura de capi de serie, giulestenii si "cainii" au primit adversari nici prea-prea, nici foarte-foarte, avand calificarea in propriile maini. Rapidul revine in Germania dupa ce acum doua sezoane le-a transformat in jaloane pe Hertha Berlin si pe SV Hamburg, pentru o partida cu necunoscuta in Europa FC Nurnberg, echipa care si-a adjudecat in sezonul trecut, ca si giulestenii, cupa nationala. Dinamo ar avea, teoretic, o sansa mai mare cu suedezii de la Elfsborg, insa, asa cum avertiza Cornel Dinu, nordicii sunt extrem de seriosi, iar "cainii" au intrat in vrie dupa esecul cu Lazio, din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. Pana pe 20 septembrie, data primei manse, este timp suficient pentru studierea in amanunt a adversarului si pentru elaborarea unor strategii pentru echipele noastre, care au de luptat acum pentru puncte care sa acopere si iesirile premature ale celor de la CFR si Otelul.
Rapid va infrunta pe FC Nurnberg, echipa care a terminat pe locul sase editia precedenta de campionat, castigand si Cupa Germaniei, dupa o victorie in prelungiri, cu 3-2, in fata campioanei VfB Stuttgart. Chiar daca nu face parte din elita 1.Bundesliga, Nurnberg este o trupa puternica, la care sunt legitimati multi internationali, precum cehul Tomas Galasek, grecul Angelos Charisteas, danezul Jan Kristiansen, plus experimentatul antrenor Hans Meyer. "Sunt sanse egale de calificare in acest moment. E normal ca ne doream sa nu jucam cu cea mai puternica formatie din cele cinci posibile, dar asta este si noi avem o echipa puternica si sper sa ne calificam. E un avantaj minim ca jucam primul meci in deplasare", a comentat Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, imediat dupa tragerea la sorti. Italianul a apreciat ca, dintre cele cinci adversare posibile ale giulestenilor, Groningen, Rabotniki si Red Bull Salzburg, nemtii sunt cei mai periculosi, desi austriecii de la Salzburg au fost eliminati foarte greu de Sahtar Donetk din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. "Rapid nu e favorita, ca nu jucam pe hartie, ci pe teren. Va conta foarte mult forma de moment a echipei, iar noi cred ca mai avem nevoie de jucatori, ar fi fost bine sa fie si Daniel Niculae cu noi", a comentat si Dani Coman, portarul Rapidului.
Rednic: "Suntem favoriti"
Dinamo va da piept cu o echipa in mare forma, aflata pe primul loc in campionatul Suediei, care se afla deja spre final, disputandu-se 19 etape din 26.
Ca si echipa din Stefan cel Mare, Elfsborg este campioana en-titre a tarii sale, venind din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.
Dupa ce au trecut de Debrecen in turul 2, scandinavii au pierdut fara drept de apel cu Valencia, 0-3 si 1-2, ajungand astfel in UEFA. Elfsborg nu are jucatori cu nume in echipe, se bazeaza in principal pe jucatori din propria tara, avand doar trei straini necunoscuti: un finlandez, un englez si un francez.
"Trebuie sa uitam cat mai repede ce s-a intamplat cu Lazio! Toti dinamovistii sufera, dar in fotbal trebuie sa mergem mai departe. Ne dorim calificarea in grupele Cupei UEFA, ne asteapta campionatul, Cupa Romaniei si nu are sens sa mai vorbim de trecut. Toate sunt importante in egala masura! Suntem favoriti in fata suedezilor, insa trebuie sa fim atenti pentru ca Elfsborg vine din preliminariile Champions League", a comentat ieri Mircea Rednic, antrenorul dinamovistilor, tragerea la sorti a turului intai din Cupa UEFA.
"Jucatorii sunt condamnati sa treaca de suedezi si sa mearga in grupe, in primul rand pentru suporterii care au fost la meciul cu Lazio", a spus si Vasile Turcu, unul dintre actionarii dinamovisti. "Cainii" s-au intarit ieri cu trei jucatori, peruanul Castro Galliquio, ivorianul Zie Diabate si argentinianul Mariano Fernandez, toti fiind inscrisi si pe lista pentru Cupa UEFA.
Cupa UEFA - turul I
FC NURNBERG - RAPID
DINAMO - IF ELFSBORG
Partidele tur se vor disputa pe 20 septembrie, iar retururile sunt programate pe 4 octombrie, echipele calificate urmand sa mearga in grupele Cupei UEFA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.