Ne vindem tara!
Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de promulgare a Legii privind dobandirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor de catre cetatenii straini si apatrizi, precum si de catre persoanele juridic
Ne vindem tara!
Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de promulgare a Legii privind dobandirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor de catre cetatenii straini si apatrizi, precum si de catre persoanele juridice straine. Conform prevederilor actului normatic, "cetateanul unui stat membru, apatridul cu domiciliul intr-un stat membru sau in Romania, precum si persoana juridica constituita in conformitate cu legislatia unui stat membru pot dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor, in aceleasi conditii cu cele prevazute de lege pentru cetatenii romani si pentru persoanele juridice romane". Noile reglementari au fost posibile dupa renuntarea, in 2003, la dispozitia constitutionala privind interdictia dobandirii de catre straini a terenurilor din Romania. (O.B.)
Avioane "deturnate" de ceata
600 de pasageri ai TAROM veniti din toate colturile globului au trecut ieri prin doua ore de panica. Mai precis, sase aeronave Boeing 737 ale companiei care urmau sa ajunga la Bucuresti, au fost nevoite sa aterizeze de urgenta la Constanta, informeaza RomNET. Oamenii nu au primit nici un fel de informatii si au fost lasati intr-o sala de asteptare. Dupa cateva ore misterul a fost dezlegat: din cauza cetei dense din Capitala, Aeroportul Otopeni "Henry Coanda" a fost temporar inchis. Cele sase aeronave au primit ordinul de aterizare inca de la ora 4.00. Pilotii au fost redirectionati catre cel mai apropiat aeroport - Constanta "Mihail Kogalniceanu". In cele din urma, la ora 12.30, toate cele sase avioane Boeing 737 au decolat spre Bucuresti, fara nici o problema. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.