Charlotte Gainsbourg este hot pentru ca a reusit sa iasa din umbra unuia dintre cele mai cunoscute cupluri.

Cum altfel decIt hot ar putea fi progenitura unuia dintre cei mai controversati si talentati muzicieni francezi, Serge Gainsbourg, si a celui mai iubit pop icon francez al anilor ’60, Jane Birkin? O mare parte din atentia de care s-a bucurat Charlotte Gainsbourg inca de la debutul ei in muzica alaturi de tatal sau se datoreaza zvonurilor despre relatia incestuoasa a acestora. Piesa „Lemon incest" a ramas de referinta pentru anii ’80 si a fost preluata si remixata in zeci de variante. Charlotte si-a facut debutul in film in 1984, alaturi de Catherine Deneuve in „Paroles et musique", iar in ’86 a cistigat Premiul César pentru Cea mai promitatoare tinara actrita.

In 1994 a debutat in lumea dramaturgiei la Teatrul Gaité-Montparnasse, in piesa „Oleanna" de David Mamet, si zece ani mai tirziu s-a lansat in industria muzicala formind un duet cu Étienne Daho pe single-ul „If". Are in repertoriu peste 30 de roluri in filme de referinta, colaborind cu citiva dintre cei mai importanti regizori francezi si americani. In 2003 a jucat in filmul „21 de grame" regizat de Alejandro González Iñárritu, alaturi de Sean Penn si de Benicio del Toro, iar in 2006, rolul principal in „Golden Door", in regia lui Emanuele Crialese. Unul dintre rolurile sale memorabile ramine insa cel al lui Stéphanie din pelicula „Science of Sleep" regizata de Michel Gondry, unde l-a avut ca partener pe unul dintre actorii-fetis ai lui Almodóvar, Gael García Bernal. Recent, a jucat in „The City of Your Final Destination", alaturi de sir Anthony Hopkins, un film in regia lui James Ivory, care se afla in prezent in postproductie si urmeaza sa fie lansat in cursul anului 2008. Filmul este bazat pe romanul omonim semnat de Peter Cameron, lansat in 2003, si urmareste povestea unui student dispus la sacrificiu si la efort pentru a scrie biografia autorului sau preferat, care a murit cu citiva ani inainte.

Vocea sa copilaroasa, calda si senzuala, precum si carisma puternica si frumusetea atipica au ajutat-o sa devina rapid un star muzical, desi discografia sa are doar doua albume: „Charlotte Forever", lansat in 1986, care contine piese compuse in intregime de Serge Gainsbourg special pentru ea. „Lemon incest", „Charlotte For Ever" sau „Plus Doux Avec Moi", pe care cei doi le cinta in duet, au ramas de referinta pentru dragostea lor ce a depasit cu mult granitele paterne. Acum un an, Gainsbourg a lansat albumul „5:55" cu Nigel Godrich, producatorul celor de la Radiohead, care s-a vindut in peste 300.000 de copii in Franta.

Versurile piesei „Charlotte For Ever" scrise de Serge Gainsbourg, pe www.cotidianul.ro/select