Cursul de schimb al leului a cunoscut ieri o scadere de circa un ban, pe fondul evolutiei negative a pietei de capital americane de acum doua zile. Euro a urcat de la 3,2494 la 3,2574 lei, pe o piata care s-a deschis la valori de 3,2550 lei, nivel ap
Cursul de schimb al leului a cunoscut ieri o scadere de circa un ban, pe fondul evolutiei negative a pietei de capital americane de acum doua zile. Euro a urcat de la 3,2494 la 3,2574 lei, pe o piata care s-a deschis la valori de 3,2550 lei, nivel apropiat de cel de la inchiderea de marti. Iesirile din piata ale unor fonduri speculative si cererea din partea importatorilor au adus treptat euro spre de 3,27 lei, nivel considerat unul propice de unii vanzatori, cotatiile coborand astfel spre 3,255 - 3,26 lei. "Scaderea leului s-a datorat evolutiei negative a pietelor americane, unde indicii bursieri au pierdut peste 2%, iar acum cotatiile se misca in functie de stirile din SUA, mai putin pe ceea ce se intampla pe alte piete, comenta un dealer bancar. Aceeasi miscare s-a putut observa si in cazul celorlalte monede emergente, unii dintre investitori inchizandu-si o parte din plasamente in monedele cu randament mai ridicat, cum sunt cele emergente, dar mai riscante". De aprecierea euro si evolutia paritatii euro/dolar a profitat moneda americana, al carei curs mediu a crescut de la 2,3796 la 2,3993 lei. Pe piata monetara, ratele dobanzilor la depozitele cu scadenta la o zi au scazut usor, la 5,5-6,5%, in timp ce plasamentele la saptamana s-au mentinut la 6-7%. Pe pietele internationale paritatea a fluctuat ieri intre 1,3564 si 1,3634 dolari, in usoara scadere fata de acum doua zile. Dupa ce inregistrase o crestere pe pietele asiatice, dolarul a scazut datorita datelor economice venite din SUA, unde increderea cosumatorilor si pretul locuintelor au inregistrat scaderi. In aceste conditii tot mai multi analisti asteapta o reducere a dobanzii de politica monetara a Fed, ca o consecinta a recentei crize din sistemul creditelor imobiliare cu grad ridicat de risc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.