Producatorul de medicamente Ipsen a anuntat un profit de 112,9 de milioane de euro pentru prima jumatate a anului, fata de valoarea de 108,4 milioane de euro consemnata in perioada similara a anului trecut. Aprecierea profitului din primul semestru s
Producatorul de medicamente Ipsen a anuntat un profit de 112,9 de milioane de euro pentru prima jumatate a anului, fata de valoarea de 108,4 milioane de euro consemnata in perioada similara a anului trecut. Aprecierea profitului din primul semestru s-a datorat cresterii vanzarilor companiei,in ciuda accentuarii competitiei de pe piata si a scaderii substantiale a preturilor. De asemenea, compania si-a reiterat pozitia privind evolutia pozitiva a vanzarilor pe tot anul, relateaza Thomson Financial. Pana la sfarsitul acestui an, compania franceza se asteapta ca vanzarile sa aiba un ritm de crestere de 6,5-7,5%, iar marginea operationala sa se accentueze cu 22-23%.Compania isi propune ca in a doua parte a anului sa investeasca in dezvoltare, intarind notabil alianta cu Tercica in Europa. De asemenea, Ipsen se asteapta ca, in al doilea semestru, autoritatile din Statele Unite ale Americii sa aprobe vanzarea medicamentului Somatuline pe aceasta piata. GTF a primit licenta exclusiva pentru medicamentul Ginkor Fort de la Ipsen Recent, grupul farmaceutic a anuntat ca este de acord sa transfere drepturile de marketing pentru medicamentul Ginkor Fort in Franta, Monaco si Andorra catre GTF Group, pana la 1 ianuarie 2008, pentru o suma initiala de 10,5 milioane de euro. Ipsen a oferit, de asemenea, o licenta exclusiva GTF pentru marca Ginkor Fort cu o posibilitate de transfer al acestor drepturi pana la terminarea licentei. Ipsen va aproviziona produsul finit catre GTF pentru o perioada initiala de 5 ani, cu o posibila prelungire, si va continua sa ofere pe piata acest produs in afara Frantei, Principatului Monaco si Andorrei.Ginkor Fort este un medicament care se administreaza oral in tratamentele de boli vasculare, insuficienta venoasa in membrele inferioare. In 2006, vanzarile Ginkor Fort au numarat 41,7 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.