Bugetele de venituri si cheltuieli ale companiilor subordonate sau coordonate de ministere si alte institutii ale administratiei centrale vor fi aprobate prin ordin comun al ordonatorului principal de credite si al ministrului Economiei si Finantelor
Bugetele de venituri si cheltuieli ale companiilor subordonate sau coordonate de ministere si alte institutii ale administratiei centrale vor fi aprobate prin ordin comun al ordonatorului principal de credite si al ministrului Economiei si Finantelor. Noua regula de aprobare a BVC este inclusa intr-o ordonanta aprobata, ieri, de Guvern. Executivul a decis la inceputul anului, tot prin ordonanta, ca aceste bugete de venituri si cheltuieli sa fie aprobate prin ordin comun al ordonatorului principal de credite, ministrului Finantelor si ministrului Muncii. Ordonanta a fost modificata ulterior in Parlament, printr-un proiect de lege prin care s-a stabilit ca bugetele sa fie aprobate doar prin ordin al ordonatorului principal de credite. Guvernul precizeaza ca noua regula de aprobare a bugetelor de venituri si cheltuieli urmareste intarirea disciplinei financiare in sistemul bugetar si o mai buna colectare a veniturilor la bugetul de stat. Tot ieri, a fost aprobata ordonanta conform careia firmele care comercializeaza bunuri de folosinta indelungata si persoanele fizice autorizate ce desfasoara activitati independente vor fi obligate sa utilizeze aparate de marcat, iar banii personali ai angajatilor si administratorilor va trebui inscrisi intr-un registru special. Astfel, firmele va trebui sa introduca, potrivit noilor prevederi, la inceputul fiecarei zile, in aparatele de marcat fiscal, soldul initial reprezentand monedele sau bancnotele necesare pentru a da restul clientilor. In prezent, sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie, iar vanzarea bunurilor de folosinta indelungata si activitatile economice desfasurate in mod independent de persoanele fizice autorizate sunt exceptate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.