Şedinta de ieri a pietei valutare a fost una ceva mai linistita decat precedentele, tranzactiile pe raportul euro/leu realizandu-se intr-un culoar de circa 1,5 bani. Stabilitatea pietei a fost reflectata si de cursul mediu al euro, care a fost stabi
Şedinta de ieri a pietei valutare a fost una ceva mai linistita decat precedentele, tranzactiile pe raportul euro/leu realizandu-se intr-un culoar de circa 1,5 bani. Stabilitatea pietei a fost reflectata si de cursul mediu al euro, care a fost stabilit la 3,2494 lei fata de 3,2492 lei, acum doua zile. „Leul a avut o evolutie similara cu cea a celorlalte monede emergente, volumele de tranzactionare fiind reduse fata de alte sedinte, observa un dealer bancar. O usoara tendinta de depreciere au avut si zlotul, forintul sau lira turceasca, insa este de asteptat ca ele sa cunoasca cresteri in zilele urmatoare". Piata s-a deschis cu cotatii ale euro de 3,2480 - 3,25 lei in crestere cu circa un ban fata de inchiderea de luni seara. O usoara presiune pe vanzare a impins euro pana la un minim de 3,2435 lei, pentru ca apoi euro sa revina peste valorile de la deschidere, urcand la 3,25 - 3,2550 lei. Dobanzile interbancare overnight si one week s-au mentinut in culoarul 6 - 7%, dupa ce in 24 august a inceput o noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii. Fluctuatii minime a inregistrat si cursul dolarului, care a urcat de la 2,2787 lei, acum doua zile, la 2,3796 lei. Pe pietele internationale paritatea dintre euro si dolar a avut, de asemenea, o evolutie linistita, fluctuatiile reducandu-se la culoarul 1,3620 - 1,3680 dolari. Reducerea aversiunii fata de risc a investitorilor si perspectivele modificarii dobanzilor de politica monetara, atat de Rezerva Federala, care este asteptata sa o reduca, cat si de Banca Centrala Europeana, care se anticipeaza ca o va majora, au fost principalii factori care au reglat evolutia paritatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.