Unul dintre cei mai cruzi criminali chinezi care si-a ucis doi conationali, in urma cu 12 ani, intr-un apartament din Bucuresti, a fost predat autoritatilor romane, in noaptea de luni spre marti, de politistii cehi. Dat in urmarire internationala,
Unul dintre cei mai cruzi criminali chinezi care si-a ucis doi conationali, in urma cu 12 ani, intr-un apartament din Bucuresti, a fost predat autoritatilor romane, in noaptea de luni spre marti, de politistii cehi. Dat in urmarire internationala, Zhao Tun Gao, in varsta de 43 de ani, a fost arestat in urma cu patru ani de oamenii legii din Cehia.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) chinezul Zhao Tun Gao din Beijing - China, cu resedinta in Bucuresti, a fost preluat de autoritatile romane pentru a fi prezentat completului de judecata. Impotriva chinezului - implicat intr-unul dintre asasinatele comise cu deosebita cruzime din Romania - Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, pentru comiterea unui omor deosebit de grav. In ciuda acestui aspect, asiaticul a facut recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Bucuresti.
Filmul crimei
Anchetatorii au stabilit ca, in data de 16 iunie 1995, Zhao si alti doi conationali - Chang Ming si Li Zhon Chang - au atras victimele in apartamentul sau de pe bulevardul Dimitrie Cantemir din sectorul 4 al Capitalei. Sub pretextul incheierii unei afaceri profitabile, ucigasii au reusit sa-i atraga pe Jin Chong si Xiu Yin Fei, comercianti in Complexul "Europa". Tinta era, de fapt, geanta diplomat a celor doi, in care se aflau 17 milioane de lei vechi. Drept urmare, comerciantii au fost ucisi imediat ce au pasit in locuinta. Ei au fost loviti in cap cu un scaun, iar apoi asfixiati. Omorul a fost descoperit o zi mai tarziu, cand o locatara a blocului, Zenovia Dumitrescu, a chemat Politia dupa ce toaleta din locuinta i-a refulat, iar prin casa au inceput sa pluteasca bucati de carne si suvite de par cu scalp. In numai cateva ore, criminalistii au adunat din canalele colectoare din jurul blocului aproximativ 12 kilograme de resturi umane.
Taiati, transati si fierti
Dupa ce au fost omorati, Jin Chong si Xiu Yin Fei au fost transati, tocati, fierti si aruncati la closet. Politistii bucuresteni care au realizat reconstituirea crimei au aratat ca numai transarea cadavrelor a durat aproape o zi. Dupa ce au tarat trupurile victimelor in baie, au inceput sa le transeze pe liniile articulatiilor, taind bucatile de corp cu bomfaierul si cu un satar, cele mai mari fiind dezosate. Apoi, oasele si carnea au fost fierte intr-un cazan de rufe, dupa care au fost aruncate in toaleta. La perchezitia efectuata in apartamentul 10, locul in care a avut loc abominabila crima, oamenii legii au gasit doua oale, cazanul de rufe si o galeata pline cu oase umane taiate. Mai mult, in biblioteca din camera de zi era ascuns un sac in care se aflau mai multe kilograme de organe interne (in special intestine) amestecate cu sange. Tot in acel loc au fost descoperite si craniile victimelor care, dupa ce au fost fierte, au fost puse in pungi de plastic.
Doi prinsi, unul cautat
Cei trei criminali au fost depistati chiar a doua zi, sambata 17 iunie 1995. Cand politistii au pornit in cautarea lor, ei au fugit cu o masina. Dupa o urmarire ca in filme, Dacia in care se aflau a fost implicata intr-un accident, in apropierea Cimitirului Eroilor Revolutiei. Li Zhon Chang, cel care conducea autoturismul, a fost grav ranit si a fost prins. Desi a incercat sa scape, a fost ajuns din urma de un caine politist. Ceilalti doi au reusit sa dispara dupa ce au schimbat mai multe taxiuri. "Mascatii" din trupele speciale ale Politiei au verificat toate destinatiile pe la care au trecut ucigasii, insa nu au reusit sa gaseasca decat cainele lui Zhao Tun Gao, rasa Saint-Bernard, despre care se presupunea ca fusese hranit chiar si cu carne de om, provenita de la cele doua victime. Singurul care a ramas in libertate dintre cei trei chinezi ucigasi este Chang Ming. El este dat in urmarire internationala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.