Bursa Nasdaq ar putea sa vanda participatia sa la London Stock Exchange (LSE) catre Borse Dubai si ar putea sa isi uneasca ofertele pentru preluarea OMX, relateaza cotidianul britanic The Daily Telegraph. Bursa Nasdaq, dorind sa isi extinda prezenta
Bursa Nasdaq ar putea sa vanda participatia sa la London Stock Exchange (LSE) catre Borse Dubai si ar putea sa isi uneasca ofertele pentru preluarea OMX, relateaza cotidianul britanic The Daily Telegraph. Bursa Nasdaq, dorind sa isi extinda prezenta in pietele de peste ocean, se afla intr-o lupta de preluare cu Borse Dubai pentru OMX, care detine burse in Suedia, Danemarca, Finlanda, Islanda si tarile baltice. Nasdaq Stock Market a anuntat, la 20 august, ca ar putea renunta la participatia la LSE, pentru a-si imbunatati sansele de preluare a operatorului bursier nordic OMX, adaugand ca poarta deja discutii in acest sens cu investitorii interesati. Oficialii Nasdaq au tinut sa sublinieze ca nu vor vinde actiunile unui singur cumparator. Recent, acordul de 3,7 miliarde de dolari dintre Nasdaq si OMX a fost invins de oferta de 4 miliarde de dolari oferiti de Borse Dubai. Se asteapta ca Nasdaq ca revina cu o oferta de aproape 4 miliarde de dolari, dar surse apropiate situatiei spun ca presedintele bursei americane, Bob Greifeld, va fi prudent in cazul pierderii luptei pentru preluare sau pentru cresterea ofertei. In schimb, sursele sugereaza ca acesta ar fi de acord sa vanda actiunile pe care le detine la LSE catre Borse Dubai, pentru a forma o alianta pentru preluarea OMX. Borse Dubai a declarat, de asemenea, ca este interesata de cumpararea actiunilor din cadrul bursei londoneze inca de anul trecut, cand Nasdaq dorea sa preia in intregime actiunile London Stock Exchange. La sfarsitul saptamanii trecute, Temasek Holdings, agentia de investitii controlata de Guvernul din Singapore, a propus grupului Nasdaq preluarea participatiei pe care acesta o detine la Bursa din Londra. Sunday Times relateaza ca mai multi investitori, inclusiv bursele New York Stock Exchange si Chicago Mercantile Exchange, dar si fonduri de investitii si infrastructura, ar putea intra in cursa pentru preluarea participatiei la LSE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.