Dinu Patriciu, presedintele si proprietarul grupului Rompetrol, inregistrat in Olanda, a vandut 75% din actiuni, pentru 2,7 miliarde de dolari, catre compania petroliera de stat Kazmunaigaz din Kazahstan, care si-a anuntat in urma cu cateva luni int
Dinu Patriciu, presedintele si proprietarul grupului Rompetrol, inregistrat in Olanda, a vandut 75% din actiuni, pentru 2,7 miliarde de dolari, catre compania petroliera de stat Kazmunaigaz din Kazahstan, care si-a anuntat in urma cu cateva luni intentia de a intra pe piata europeana. Tranzactia a fost confirmata de Dinu Patriciu, care a precizat ca grupul a fost evaluat la 3,616 miliarde de dolari. Astfel, omul de afaceri va incasa 2,71 miliarde de dolari. Firma elvetiana Rompetrol Holding, controlata de Patriciu, va pastra 25% din actiunile grupului Rompetrol, iar Patriciu va ramane in continuare presedinte si director general. iii"Tranzactia a urmarit asigurarea competitivitatii vitoare a companiei si acces la investitiiiii", a spus Patriciu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.