Prezent pe piata romaneasca din 2005, grupul spaniol Detea intentioneaza sa continue politica agresiva de investitii in tara noastra. Astfel, valoarea totala a investitiilor programate pentru urmatorii 5 ani, ce includ o retea de centre comerciale, s
Prezent pe piata romaneasca din 2005, grupul spaniol Detea intentioneaza sa continue politica agresiva de investitii in tara noastra. Astfel, valoarea totala a investitiilor programate pentru urmatorii 5 ani, ce includ o retea de centre comerciale, se ridica la 680 mil. euro. Compania deruleaza la ora actuala 4 proiecte (in Constanta, Bucuresti si Busteni), investitiile in acestea fiind de circa 500 mil. euro. Dupa ce a cumparat terenuri in valoare de peste 50 mil. euro pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare, grupul intentioneaza ca in acest an sa suplimenteze considerabil aceasta valoare. Alfonso Otero Zapata, directorul general pentru Romania si Polonia al grupului, a declarat, citat de Mediafax: "Planurile de investitii pe piata romaneasca vor continua, iar pentru acestea dorim sa cumparam circa 140 ha de teren. In acest an vom investi cel putin 10 mil. euro in achizitia de terenuri. Suma poate fi mai mare, avand in vedere ca negociem preluarea unui teren cu circa 20 mil. euro in Bucuresti". "Nu avem o limita de fonduri pentru Romania, vom cumpara orice ni se pare ca este o oportunitate buna", a adaugat Zapata, subliniind ca in atentia companiei intra terenuri din jurul Bucurestiului, cu o suprafata totala de 100 ha, in scopul dezvoltarii de spatii logistice, segment pe care nu este prezent inca in Romania. "Avem un client care doreste o anumita dimensiune si structura a depozitelor. Vom intra pe acest segment al spatiilor logistice construite la solicitarea clientilor", a aratat Zapata. Restul de 40 ha de teren vor fi achizitionate pentru dezvoltarea de constructii rezidentiale, segment pe care firma este cea mai activa. In planurile companiei intra si dezvoltarea unor parcuri de retail de mici dimensiuni, localizate in special in zona de nord-est a Romaniei. "Sunt multi operatori de retail pe piata romaneasca care s-ar potrivi acestui tip de parc, situat in general la marginea oraselor", a aratat Zapata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.