Aproximativ 4.000 de cetateni romani si bulgari au primit permise de munca in Marea Britanie in al doilea trimestru din 2007, cu 21 la suta mai putin decat in primele trei luni ale anului, arata statistici ale Ministerului de Interne, citate de publ
Aproximativ 4.000 de cetateni romani si bulgari au primit permise de munca in Marea Britanie in al doilea trimestru din 2007, cu 21 la suta mai putin decat in primele trei luni ale anului, arata statistici ale Ministerului de Interne, citate de publicatia The Sentinel. Potrivit statisticilor britanice, 3.990 de muncitori din cele doua tari au semnat contracte cu angajatori britanici in perioada aprilie-iunie 2007, fata de 5.075 in perioada ianuarie-martie.
In total, numarul romanilor si bulgarilor care au venit in Marea Britanie in scop profesional in al doilea trimestru este de 9.335. Cifra include si persoanele care desfasoara profesii libere.
Alti 3.980 de romani si bulgari au venit in Marea Britanie ca sezonieri.
“Este prea devreme sa putem evalua impactul pe care aderarea Romaniei si Bulgariei l-a avut asupra imigratiei. Statisticile arata ca politica de limitare a accesului pe piata muncii permite acceptarea doar acelora care au ceva de oferit Marii Britanii”, a declarat Tony McNulty, secretar de stat in Mi nisterul britanic de Interne.

Primarul Romei vrea sa repatrieze romanii care comit infractiuni

Primarul Romei, Walter Veltroni, este decis sa repatrieze romanii care comit infractiuni in capitala Italiei si cere autoritatilor romane si comunitatii romanesti din Italia sa colaboreze pentru ca altfel problema va deveni “foarte serioasa”.
“Noi facem o munca foarte importanta pentru a favoriza repatrierile in Romania. Acum sunt disponibile 1500 de locuri de munca la firme romanesti si italiene. Totusi, anumite persoane trebuie repatriate. O spun cu multa claritate ambasadorului si cu multa hotarare tuturor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.