Saptamana trecuta in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 41.755 contracte futures, valoarea reprezentand echivalentul a 162,2 milioane lei, si circa 300 de optiuni, in timp ce numarul pozitiilor deschise a crescut la aproape 65.000.In
Saptamana trecuta in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 41.755 contracte futures, valoarea reprezentand echivalentul a 162,2 milioane lei, si circa 300 de optiuni, in timp ce numarul pozitiilor deschise a crescut la aproape 65.000.In piata raportului euro/leu preturile futures au reflectat fluctuatiile care au avut loc pe piata valutara.„Miscarile leului din ultimele saptamani nu se datoreaza unor factori interni, ci celor externi, comenta un broker. Monedele din zona, inclusiv cea romaneasca, sunt marcate de sentimentele fata de risc ale fondurilor speculative. Lichidarile de pozitii ale speculatorilor, care au depreciat leul intr-o singura luna cu 4%, au avut loc pe fondul caderii pietelor de capital, acestia fiind nevoiti sa obtina lichiditati pentru a-si limita pierderile. In ceea ce priveste tranzactiile de la Sibiu se observa o stabilizare a euro in jurul pragului de 3 lei, atat pentru luna viitoare cat si pentru sfarsitul anului".La Sibiu, cele mai ridicate fluctuatii le-au avut derivatele pe raportul euro/leu cu scadenta la finalul anului. Daca in urma cu doar doua saptamani euro era tranzactionat la 3,2 lei, lunea trecuta acesta facea un salt la 3,37 lei. A doua sedinta a saptamanii a adus preturi de 3,35 - 3,36 lei, pentru ca joi moneda unica sa scada la 3,3 lei. Vineri a fost una dintre cele mai agitate sedinte, tranzactiile realizandu-se la 3,305 - 3,35 lei, iar inchiderea realizandu-se la 3,31 lei.Pentru luna viitoare, tranzactiile au fost realizate luni la pretul de 3,3 lei, valoare care s-a mentinut si in urmatoarele sedinte, dupa ce in saptamana precedenta euro fluctuase intre 3,23 si 3,32 lei.Pentru scadentele martie si iunie 2008 preturile au fost stabile, 3,25 lei, respectiv 3,2292 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.