Aurul a ajuns la cotatia maxima a ultimelor zece zile, vineri, la inchiderea pietei new-yorkeze. Metalul galben s-a scumpit pana la cotatia de 669 dolari/uncie, cel mai ridicat nivel inregistrat de la data de 15 august, iar cotatia spot a metalului g
Aurul a ajuns la cotatia maxima a ultimelor zece zile, vineri, la inchiderea pietei new-yorkeze. Metalul galben s-a scumpit pana la cotatia de 669 dolari/uncie, cel mai ridicat nivel inregistrat de la data de 15 august, iar cotatia spot a metalului galben de la inchiderea pietei a fost de 667,70/668,50 dolari/uncie, in crestere fata de cotatia de 659,20/660,00 dolari/uncie atinsa la inchiderea sedintei de tranzactionare de joi. Factorii care au dus la aceasta scumpire au fost: cresterea cotatiei actiunilor, cumpararea de contracte pentru metalul galben, precum si deprecierea masiva a dolarului fata de principalele valute, relateaza Reuters, preluat de NewsIn. "Am asistat la cumpararea unor contracte pe platforma COMEX, iar acest lucru pare a fi antrenat piata", a relatat un dealer new-yorkez cu privire la evolutia inregistrata pe piata metalelor pretioase. Cele mai activ tranzactionate contracte pentru aur cu livrare in decembrie pe divizia COMEX a New York Mercantile Exchange s-au scumpit cu 9,10 dolari, adica 1,4%. Acestea s-au vandut la cotatia de 677,50 dolari/uncie, fiind tranzactionate intre 666,70 dolari/uncie si 679 dolari/uncie.Unul dintre factorii care au dus la scumpirea aurului este reprezentat de deprecierea masiva a dolarului fata de euro, fapt ce a condus la intensificarea cererii pentru aurul denominat in dolari. Exact acest aspect este subliniat de un analist de la Kitco Bullion Dealers din Montreal, Jon Nadler, care a spus, intr-o nota adresata clientilor, ca scumpirea aurului a fost incurajata de deprecierea masiva a dolarului, de evolutia solida din piata bursiera si de cumpararea fizica din India. "Piata a fost bine sustinuta si de statisticile americane pentru comenzile de bunuri durabile si de case noi", a adaugat Nadler.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.