Adevarata denumire a acestei plante, atat de valoroasa pentru sanatatea noastra, este Cimbrul de cultura, intalnita adesea in gradinile noastre. Popular i se mai spune iarba cucului, lamaita, cimbru salbatic, tamaita etc. Dincolo de specia culti

Adevarata denumire a acestei plante, atat de valoroasa pentru sanatatea noastra, este Cimbrul de cultura, intalnita adesea in gradinile noastre. Popular i se mai spune iarba cucului, lamaita, cimbru salbatic, tamaita etc. Dincolo de specia cultivata, cimbrul mai creste razlet prin pasuni si povarnisuri.

Planta este bogata in cateva substante valoroase precum uleiul volatil, cineol, timol si este foarte apreciata ca un antiseptic intestinal extraordinar, coleretic, colagog, stomahic, carminativ si vermifug.

Cimbrul poate fi folosit sub forma de infuzie, tinctura, dar si de ulei. Acest valoros medicament - uleiul de cimbru - poate fi pregatit in gospodaria noastra.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.